Sari direct la conținut

Pigcasso, faimosul porc care a vândut tablouri de un milion de dolari, a murit

HotNews.ro
Pigcasso alături de Joanne Lefson, Foto: Pigcasso/ CATERS NEWS / Caters News / Profimedia
Pigcasso alături de Joanne Lefson, Foto: Pigcasso/ CATERS NEWS / Caters News / Profimedia

Talentatul porc Pigcasso care a câștigat un milion de dolari din vânzarea lucrărilor sale pictate cu râtul, a murit la vârsta de 8 ani, relatează The New York Post.

Joanne Lefson, femeia care l-a adoptat pe Pigcasso, a anunțat recent decesul vizionarului de 200 de kilograme din cauza artritei reumatoide cronice.

„E foarte multă tristețe că o figură atât de inspirată pentru bunăstarea animalelor a murit”, a declarat Lefson, în vârstă de 52 de ani, pentru Caters News. „Dar sărbătorim, de asemenea, o viață bine trăită și diferența profundă pe care a făcut-o.”

În ultima vreme, artistul din lumea nevucântătoarelor a avut probleme cu picioarele din spate și șchiopătat din cauza bolii.

Pigcasso a fost salvat de la un abator

Pigcasso a fost salvat de Lefson, o activistă pentru drepturile animalelor din Africa de Sud, dintr-un abator în 2016 pe vremea când era avea doar patru săptămâni.

„Pigcasso s-ar fi transformat în bacon la vârsta de 6 luni”, a spus Lefson. „În schimb, a fost salvată și a ajuns să inspire milioane de oameni să se gândească din nou la ceea ce mănâncă prin talentul ei extraordinar”.

Pigcasso a locuit și pictat la Farm Sanctuary SA, o fundație non-profit care oferă un sanctuar sigur pentru animalele de fermă salvate în Franschhoek, din provincia Wes-Kaap, Africa de Sud.

„Moștenirea ei continuă prin intermediul sanctuarului și prin misiunea noastră de a inspira o lume mai blândă și mai sustenabilă pentru toți”, a adăugat Lefson despre artistul cu patru picioare ale cărui lucrări de artă au fost cumpărate de Ed Westwick, Rafael Nadal și Jane Goodall.

Pigcasso, „cel mai de succes artist” din lumea necuvântătoarelor

Pigcasso a fost numit „cel mai de succes artist necuvântător din istoria lumii”, după ce lucrările sale au devenit celebre pe rețelele de socializare în 2016, iar un tabloul de-al său s-a vândut cu 25.000 de dolari, în 2021, stabilind un record mondial oficial pentru cea mai bine vândută operă de artă pictată vreodată de un animal.

Talentata scroafă și-a semnat fiecare capodoperă înmuindu-și botul în vopsea roșie și ștampilând-o pe lucrare.

Pigcasso a avut și o expoziție de artă în 2018 în Cape Town, iar picturile sale au fost expuse pe simezele unor galerii din Olanda, Germania, Franța, China și Regatul Unit.

Cariera ei a fost umbrită în ultimii ani din viață din cauza bolii, care s-a accentuat în septembrie anul trecut.

Veniturile din vânzarea tablourilor pictate de Pigcasso au fost folosite pentru întreținerea animalelor care au fost salvate și trăiesc la sanctuarul unde locuia și suina.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro