Sari direct la conținut

Platforma X, fosta Twitter, a trecut pe noua sa adresă de internet

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Image Press Agency / Alamy / Profimedia Images
Elon Musk, Foto: Image Press Agency / Alamy / Profimedia Images

Miliardarul american Elon Musk a anunțat vineri pe platforma X că „toate sistemele de bază” ale rețelei sale sociale, denumită anterior Twitter, sunt „acum activate” pe numele de domeniu „X.com”, ceea ce face ca noua sa identitate să devină efectivă, transmite France Presse.

Deși logo-ul X alb-negru a apărut pe site încă de la sfârșitul lunii iulie, adresa sa a rămas „Twitter.com” (care funcționa încă vineri dimineață).

X.com a fost numele și site-ul băncii online fondată de Elon Musk în 1999, care a devenit ulterior serviciul de plăți online PayPal.

Musk a mai folosit acest simbol pentru compania aerospațială SpaceX, pentru holdingul X Corp, care a achiziționat Twitter, pentru start-up-ul de inteligență artificială (AI) xAI, prezentat la jumătatea lunii iulie, și chiar pentru prenumele unuia dintre copiii săi, un băiat numit X Æ A-12.

Grok, primul model generativ de inteligență artificială al start-up-ului xAI, care se dorește a fi o versiune ale cărei răspunsuri pot conține replici glumețe, este accesibil de joi în Europa „abonaților X Premium”, a anunțat joi rețeaua de socializare.

„După ce alegerile europene se vor încheia (6-9 iunie 2024), vom continua să lansăm tendințe contextualizate pentru toți utilizatorii”, a adăugat Musk.

De când a cumpărat Twitter în 2022 pentru 44 de miliarde de dolari, Musk a menționat în mod regulat planuri nu foarte clare de a transforma rețeaua de socializare într-o super-aplicație cu multiple funcționalități și cu servicii financiare, precum WeChat în China.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro