Sari direct la conținut

VIDEO O tornadă ucigașă a distrus un orășel din Iowa

HotNews.ro
Orașul Greenfield din Iowa după o tornadă majoră, Foto: Hannah Fingerhut / AP / Profimedia
Orașul Greenfield din Iowa după o tornadă majoră, Foto: Hannah Fingerhut / AP / Profimedia

O puternică tornadă a făcut ravagii marți într-un orășel din Iowa, ucigând mai multe persoane și rănind cel puțin 12 oameni, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters.

Imaginile din orașul Greenfield de după tornadă arată cum aceasta a distrus totul în calea ei, de la case făcute fărâme, până la mari turbine eoliene puse la pâmânt.

„Această tornadă a devastat o bună parte din acest oraș”, a declarat sergentul Alex Dinkla, purtător de cuvânt al poliției de stat din Iowa, în timpul unei conferințe de presă organizate seara în Greenfield.

„Putem confirma că au existat mai multe victime în urma acestei tornade”, a adăugat el. Dinkla nu a oferit un bilanț al morților, dar a spus că este posibil ca abia miercuri să poată fi furnizate cifrele.

Cel puțin 12 persoane din Greenfield, un oraș cu aproximativ 2.000 de locuitori, au fost rănite în tornadă, a precizat Dinkla. Deoarece spitalul local a suferit pagube în timpul furtunii, aceste persoane au trebuit să fie transferate la unități din orașele învecinate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro