Sari direct la conținut

George Simion nu are card şi încasează salariul de deputat de aproape 12.000 de lei de la casieria Parlamentului. Soția lui are un împrumut la o bancă austriacă

HotNews.ro
George Simion în Parlament, Foto: Inquam Photos / George Calin
George Simion în Parlament, Foto: Inquam Photos / George Calin

Liderul AUR, George Simion, spune că nu are card bancar şi că îşi încasează indemnizaţia în numerar, de la casieria Parlamentului, precizând că nu vrea să permită nimănui să aibă acces la datele sale sau să îi urmărească plățile.

Deputatul AUR a fost întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, dacă plăteşte vreodată cu card, el arătând că nu plăteşte pentru că nu are card şi a precizat că îşi încasează salariul în numerar, notează News.ro.

„Nu stau la coadă la casierie, pentru că nu e coadă”, a spus el, arătând că a şi filmat momentul în care îşi încasează indemnizația.

„Nu aş vrea ca cineva care are acces la acele date să ştie pe unde am mers eu, pentru că este o chestiune de principiu, vreau să văd dacă se pot face plăţi în numerar”, a mai afirmat Simion, adăugând că plătește totul cu bani gheață.

George Simion a mai declarat că „este absolut greţos cum băncile, în primul rând cele austriece, ele au dat tonul, se pregătea şi una românească, privată, se pregăteau săptămâna viitoare să mărească comisioanele, când ei trăiesc foarte bine numai din împrumuturile pe care le dau la stat”, a mai declarat preşedintele AUR, care a încasat anul trecut o îndemnizație de 141.148 de lei, potrivit declarației de avere, adică aproape 12.000 de lei lunar.

Simion a mai spus că şi-a certat şi soţia pentru că părinţii ei i-au făcut credit să îi cumpere un apartament. „A renunţat la acel apartament, s-a mutat cu mine, dar a făcut un credit şi sper să şi-l închidă, a vorbit cu părinţii să îl returneze. (..) Plătea 800 de lei la început şi acum plăteşte 1.500 de lei, şi în postura ei sunt sute de mii de oameni care şi-au luat case, pe care nu îi apără nimeni, pentru că în România nu dictează premierul şi preşedintele, ci băncile şi cazinourile”, a mai spus George Simion.

Potrivit declarației de avere din iunie 2023, soția lui Simion, Ilinca Valentina, a cumpărat un apartament de 45 metri pătrați, în 2022, în București.

Tânăra de 25 de ani s-a împrumutat pe o perioadă de 30 de ani pentru 210.273 de lei de la o bancă austriacă. Potrivit declarației de avere, ea nu figurează cu venituri pentru anul 2022.

Cei doi au primit anul trecut ca dar de nuntă 400.000 de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro