Sari direct la conținut

VIDEO George Simion, protest la Parchetul General, în ultima zi de campanie: „Vreau să fac un denunț cu privire la anumite semnături de la PNL, PSD, USR, REPER”

HotNews.ro
George Simion, protest la Parchetul General, Foto: Inquam Photos / George Călin
George Simion, protest la Parchetul General, Foto: Inquam Photos / George Călin

George Simion s-a prezentat vineri la sediul Parchetului General unde a cerut să fie primit în audiență de procurorul general Alex Florența întrucât vrea să depună un denunț privind infracțiuni comise în procesul de strângere a semnăturilor de către PSD, PNL, USR și REPER. El a venit însoțit de câteva zeci de susținători AUR.

UPDATE ora 16.55: George Simion, dat afară cu forța de jandarmi din interiorul Parchetului General.

George Simion a fost dat afară după ce s-a certat cu jandarmii cărora le-a cerut să nu pună mâna pe el și pe care i-a acuzat de abuz, potrivit filmării transmisă live pe pagina sa de Facebook.

  • „Cine mă atinge primul, sunteți filmați. Să vină cineva din partea instituției”, spune Simion, în timp ce jandarmii îl atenționează că pot folosi forța pentru a-l da afară din instituție
  • „Miercuri, în săptămâna de campanie, ni s-au furat telefoane, laptopuri, am fost prezentat ca un infractor, de ce nu m-au audiat, nu trebuie să am prezumția de vinovăție”
  • „Am cerut să îmi dea o zi când voi fi audiat. Vrem să depunem denunțuri pentru că toate partidele și toți independenții au folosit semnături falsificate. Avem dovezi, în comuna Garoafa, Vrancea, primarul în funcție are pe listele de susținători persoane decedate. Voiam să pun aceste dovezi. La 21 organizăm un mare protest până când conducerea ne răspund. Rămân aici, nu plec. Domnii jandarmi au stricat anumite echipamente”.

UPDATE ora 16:00 George Simion continuă să protesteze la sediul Parchetului General. El s-a certat cu jandarmii, a amenințat că va intra în greva foamei și a cerut prezența unui ambulanțe pe motiv că îi este rău. El continuă filmarea pe pagina personală de Facebook și refuză să părăsească sediul parchetului.

Potrivit surselor G4Media, o funcționară de la registratură a mers la George Simion, care se află încă în sediul Parchetului General, și i-a propus să îi înregistreze cererea, denunțul sau ce vrea să depună, însă liderul partidului AUR a refuzat. La sosirea la parchet, George Simion a cerut o audiență cu procurorul general Alex Florența.

_____

„Cer o audiență la procurorul general, la domnul Alex Florența, cer ca procurorul de caz dacă consideră să fiu audiat, cer să mă audieze. Vreau să fac un denunț cu privire la anumite semnături de la PNL, PSD, USR, REPER. Din cunoștințele mele sunt semnături false”, a precizat George Simion în declarații oferite presei.

El a subliniat că nu a fost citat astăzi de către procurori, dar vrea să fie primit în audiență pentru a denunța fapte penale.

„Am un caz concret pe care vreau să-l denunț, comuna Garoafa, județul Vrancea. Nu voi zice numele partidului. Sunt persoane decedate pe acele liste de susținători, care au decedat înainte de depunerea listei sau de un eventual tabel”, a afirmat președintele AUR.

Protestul vine la două zile după ce Parchetul General a deschis un dosar penal în care George Simion este vizat pentru instigare la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii candidaturii lui Silvestru Șoșoacă pentru alegerile europarlamentare.

„Un abuz comis împotriva AUR, trei dosare penale inventate în ultimele trei zile de campanie. Mergeți duminică și votați cu oricine dar nu cu sistemul dictatorial PSD-PNL. Colegilor mei li s-au luat telefoane, laptopurile și li s-au încălcat drepturile de către un procuror pus de PNL și prietenul cel mai bun al lui Edi Hellvig”, a declarat George Simion, vineri, despre acest dosar.

Dosar penal în care este vizat George Simion

Parchetul General a anunțat miercuri că a fost deschis un dosar penal în care sunt vizați un deputat și un candidat în alegerile europarlamentare. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre liderului AUR, George Simion, și despre Silvestru Șoșoacă.

Procurorii spun că George Simion ar fi mobilizat membri de partid, precum și angajați ai Parlamentului, pentru a falsifica listele de semnături necesare depunerii candidaturii lui Silvestru Șoșoacă. Acesta candidează independent la alegerile europarlamentare.

Silvestru Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar de către procurori, pentru uz de fals și fals în declarații privind listele cu susținători pentru candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare.

Ce spune Parchetul General:

  • „În luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.
  • În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât și prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgență a câtorva zeci de persoane la sediul central al formațiunii politice în scopul completării listelor de susținători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetățeni, copiate din alte liste de susținători completate anterior de membrii formațiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane.
  • În același scop, liderul formațiunii politice a transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situațiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze, acesta le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizației în scopul arătat.
  • Ca urmare a demersului inițiat, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, la sediul formațiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând și pe timpul nopții, activitățile continuând și pe tot parcursul zilei de 10 aprilie 2024.
  • Pentru a-și conspira identitatea și activitățile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spațiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile.
  • Totodată, în condițiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanții formațiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susținători.
  • Ca urmare a activităților descrise, în seara zilei de 10 aprilie 2024, membrii formațiunii politice au finalizat activitatea de pregătire și îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-și depună candidatura și care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-și candidatura. În data de 11 aprilie 2024, reprezentanții Biroului Electoral Central au confirmat oficial acceptarea candidaturii”.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro