Sari direct la conținut

Ucraina nu va mai primi tancuri Leopard de fabricație germană: Sunt într-o stare „complet nesatisfăcătoare”

HotNews.ro

Ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, a anunțat că guvernul de la Madrid s-a răzgândit în privința trimiterii de tancuri Leopard Ucrainei din cauza stării lor „complet nesatisfăcătoare”, relatează Ukraîinska Pravda.

„Astăzi luăm în considerare toate posibilitățile dar vă pot spune deja că Leoparzii, care nu au fost folosiți de mulți ani, nu pot fi (trimiși în Ucraina) deoarece sunt într-o stare complet nesatisfăcătoare”, a spus Robles, citată de El Mundo.

Potrivit acesteia, tancurile au fost supuse la mai multe teste în timpul cărora s-a dovedit că rezervoarele lor nu au putut fi folosite.

„Nu le putem oferi, deoarece ar reprezenta un risc pentru oameni”, a explicat Robles.

Guvernul spaniol a vrut să trimită Ucrainei tancuri și blindate

În luna iulie guvernul spaniol condus de Pedro Sanchez s-a declarat dispus să trimită Kievului 10 tancuri Leopard de fabricație germană și 20 de transportoare blindate M113 într-o mutare care a fost văzută drept un punct de cotitură în politicile premierului socialist.

Un grup de experți ucraineni a vizitat Spania pentru a inspecta starea echipamentului și a stabili nivelul necesar de reînnoire și modernizare. Transferul de echipamente a necesitat și permisiunea Germaniei și a Statelor Unite.

În iunie, autoritățile germane respinseseră deja propunerea Spaniei de a trimite Ucrainei în jur de 40 de tancuri Leopard după modernizarea acestora.

Echipamentele germane din Ucraina au deja probleme

Presa de la Berlin a scris săptămâna trecută că obuzierele și tancurile trimise de Germania Ucrainei au deja probleme, la doar o lună de la livrare.

Kievul a informat ministerul german al Apărării că unele dintre cele șapte tunuri Panzerhaubitze 2000, livrate la sfârșitul lunii iunie, afișau mesaje de eroare, după bombardarea intensivă a pozițiilor rusești – un indicator că mai multe obuziere au nevoie de reparații.

În armata germană se crede că problemele sunt legate de cadența mare a tragerilor, cu care forțele armate ucrainene folosesc armele în lupta împotriva invadatorilor ruși. Ca atare, mecanismul de încărcare al obuzierului este supus unei solicitări enorme.

Probleme au apărut de asemenea cu reaprovizionarea cu muniția pentru tancul antiaerian Gepard, ale cărui primele cinci sisteme au fost livrate recent în Ucraina.

În timpul testării din Germania, s-a dovedit că sistemul de tragere al Gepard nu recunoaște muniția de la un producător norvegian, așa că proiectilele trebuie îmbunătățite.

Urmărește ultimele evoluții din a 160-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro