Sari direct la conținut

Evoluțiile pe front: Rușii se regrupează în est și se pregătesc de ofensivă, anunță un comandant ucrainean

HotNews.ro
Comandantul ucrainean Oleksandr Sirski, Foto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia
Comandantul ucrainean Oleksandr Sirski, Foto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia

Forțele Moscovei se regrupează în teritoriile ocupate din estul Ucrainei înainte de reluarea unei noi ofensive, a anunțat vineri unul dintre principalii comandanţi ai armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, potrivit Sky News.

„După o lună de lupte crâncene și pierderi semnificative în direcțiile Kupiansk și Lîman, inamicul își regrupează forțele și mijloacele, aruncând simultan în luptă brigăzi și divizii nou formate de pe teritoriul Federației Ruse”, a scris general-colonelul Oleksandr Sîrski pe canalul său Telegram.

Sîrski, care este comandantul forțelor terestre ale armatei ucrainene, a precizat că obiectivul principal al acestor acțiuni ale rușilor este „creșterea nivelului potențialului de luptă și reluarea operațiunilor ofensive active”.

Deși nu a oferit mai multe detalii despre regruparea rusă, el a spus că forţele Moscovei au continuat cu artileria grea, tiruri de mortiere şi atacuri aeriene.

„În astfel de condiții, trebuie să luăm prompt toate măsurile pentru a ne întări apărarea pe liniile amenințate și să avansăm acolo unde este posibil”, a arătat generalul Sîrski.

Kupiansk, un oraş cu o populaţie de aproximativ 27.000 de locuitori înainte de război, a fost ocupat de Rusia în primele zile ale invaziei declanșate pe 24 februarie 2022, dar trupele ucrainene l-au recucerit apoi, într-o ofensivă fulger, în septembrie anul trecut.

Autorităţile regionale ucrainene au anunţat la începutul acestei luni o evacuare obligatorie a civililor din apropierea frontului din Kupiansk, din cauza bombardamentelor zilnice ale Rusiei.

____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro