Sari direct la conținut

Un important general decorat al armatei ruse a fost ucis în Ucraina, confirmă un oficial

HotNews.ro
Vladimir Zavadski alături de Vladimir Putin, Foto: Sergei KARPUKHIN / AFP / Profimedia
Vladimir Zavadski alături de Vladimir Putin, Foto: Sergei KARPUKHIN / AFP / Profimedia

Generalul Vladimir Zavadski, adjunct al comandantului Corpului 14 de Armată al Rusiei, a fost ucis în Ucraina, a anunţat luni un oficial local rus citat de Reuters.

Zavadski este al şaptelea general-maior şi al 12-lea ofiţer de rang înalt care îşi pierde viaţa de la începutul invaziei ruse pe teritoriul ucrainean, arată bilanţul site-ului de anchete de presă iStories.

Astfel de pierderi, puse uneori de analiştii militari pe seama unor succese ucrainene în interceptarea comunicaţiilor neglijente, au fost tot mai rare în timpul războiului.

Guvernatorul regiunii Voronej din Rusia, Aleksandr Gusev, a afirmat fără a da detalii că generalul a căzut „la un post de luptă din zona de operaţiuni speciale”.

Moscova foloseşte termenul de „operaţiune militară specială” pentru a se referi la războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Gusev a menţionat că Zavadski, fost comandant de tanc, fusese decorat de mai multe ori, iar moartea generalului este o pierdere grea care a provocat o „durere care ne înmărmureşte”.

O știre despre moartea generalului a fost publicată luni și pe site-ul agenției de stat TASS.

„Oriunde l-a trimis Patria, a dat un exemplu de fidelitate față de datorie, așa cum o dovedesc numeroasele distincții. Sunt convins că numele lui Vladimir Zavadski, un ofițer curajos, un general adevărat și un om demn, va rămâne pentru totdeauna în analele gloriei Patriei”, a adăugat guvernatorul regiunii Voronej, potrivit TASS.

Informația inițială despre moartea generalului rus a apărut pe Vkontakte, rețeaua de socializare populară în Rusia, fiind preluată ulterior de un site rusesc de știri și de presa ucraineană.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro