Sari direct la conținut

Mesaj Ro Alert în 16 comune din Tulcea și în municipiu / Rușii au atacat iar regiunea Odesa de peste Dunăre, au fost doborâte 9 drone Shahed

HotNews.ro
Ramasitele unei drone Shahed 136 pe care Rusia a folosit-o in Ucraina, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia
Ramasitele unei drone Shahed 136 pe care Rusia a folosit-o in Ucraina, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Populaţia din 16 comune din judeţul Tulcea şi din municipiu a primit în noaptea de sâmbătă spre duminică un nou mesaj RO-ALERT de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, transmite Agerpres.

Potrivit unei informări transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, structurile cu rol de apărare a teritoriului României şi al NATO au identificat posibile atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în zona de frontieră cu statul român.

În mesaj, tulcenii au fost avertizaţi cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi li se recomandă ca în următoarele 90 de minute să ia măsuri de protecţie şi adăpostire dacă situaţia o impune.

Potrivit ISU, în urma mesajului RO-ALERT, la dispeceratul instituţiei nu s-a primit niciun apel prin care să se sesizeze căderea unor obiecte pe teritoriul României.

Rușii au atacat iar regiunea Odesa, au fost doborâte 9 drone Shahed

Resturi de la o dronă doborâtă au ucis un civil în regiunea Odesa, a declarat duminică guvernatorul acestei regiuni din sudul Ucrainei, potrivit Reuters. Regiunea Odesa este peste Dunăre de județul Tulcea.

Sistemele de apărare antiaeriană au distrus nouă drone de atac iraniene deasupra regiunii Odesa, a afirmat guvernatorul Oleh Kiper pe aplicația de mesagerie Telegram. Potrivit acestuia, a fost al treilea atac aerian rusesc asupra regiunii în ultima săptămână.

„Una dintre dronele doborâte a căzut într-o zonă rezidențială din districtul Odesa și a explodat”, a declarat Kiper, adăugând că mai multe case au fost avariate și că o persoană a fost găsită ulterior decedată într-una dintre case.

Forțele aeriene ucrainene au afirmat duminică dimineață, că în toată țara, au fost distruse azi-noapte 20 de drone lansate de ruși.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro