Sari direct la conținut

VIDEO „Terorism pur”. Rușii au bombardat un hipermarket din Harkov / Cel puțin șase morți și 40 de răniți

HotNews.ro
Hipermarket din Harkov atacat de rusi , Foto: Captura video
Hipermarket din Harkov atacat de rusi , Foto: Captura video

Cel puțin două șase persoane au fost ucise sâmbătă după ce rușii au lovit un hipermarket cu produse pentru construcții din Harkov. Primarul din Harkov, Igor Terehov, a declarat că aproximativ 120 de persoane se aflau în magazin când a avut loc atacul.

23:10 Numărul morților după atacul rusesc asupra hipermarketului din Harkov a crescut la 6, iar numărul răniților la 40, relatează presa ucraineană. Alte 16 persoane încă nu au fost găsite.

Cel puțin doi dintre morți erau angajați ai magazinului.

Primarul din Harkov, Igor Terehov, a declarat că aproximativ 120 de persoane se aflau în magazin când a avut loc atacul.

19:58 Bilanțul răniților după atacul rusesc asupra hipermaketului din Harkov a crescut la peste 30.

18:24 Oleg Siniegubov, guvernatorul regional Harkov, a declarat pe Telegram că până acum sunt înregistrate 24 de persoane rănite, pe lângă cele două decese, după ce două bombe ghidate au lovit hipermarketul de bricolaj.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că „mai mult de 200 de persoane” ar fi putut fi în interiorul hipermarketului lovit de ruși sâmbătă.

„În prezent, se crede că peste 200 de persoane ar fi fost în interiorul hipermarketului. Toate serviciile sunt deja la fața locului pentru a ajuta la salvarea oamenilor și la stingerea incendiului”.

„Știm sigur că sunt doi morți”, a declarat primarul orașului, Igor Terehov, pe Telegram.

Guvernatorul regional Oleg Sinegoubov a raportat patru răniți în urma atacului.

Potrivit lui Sinegoubov, două bombe aeriene ghidate au lovit hipermarketul, iar incendiul se întinde pe 15.000 de metri pătrați.

„Un număr mare de oameni sunt dispăruți. Sunt mulți răniți. Se pare că atacul a avut loc într-un centru comercial unde erau mulți oameni – acesta este terorism pur”, a spus primarul Igor Terekhov.

Imagini postate pe rețelele de socializare ucrainene au arătat clădirea în flăcări și o coloană uriașă de fum negru.

Orașul Harkov, care avea 1,5 milioane de locuitori înainte de război și situat lângă granița cu Rusia în nord-estul Ucrainei, este vizat în mod regulat de forțele Moscovei, care au lansat o ofensivă terestră în regiune pe 10 mai.

Această ofensivă le-a permis să cucerească mai multe localități și să forțeze Kievul să trimită întăriri valoroase în acest sector. Ucraina, însă, a asigurat vineri că acest atac a fost „oprit”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro