Sari direct la conținut

Liderul Hezbollah ucis prin strângerea de mână a lui Iuda: cum i-a dat un agent lui Nasrallah pe mână cu un unguent „GPS”. Două minute mai târziu a început bombardamentul

HotNews.ro
Liderul Hezbollah ucis prin strângerea de mână a lui Iuda: cum i-a dat un agent lui Nasrallah pe mână cu un unguent „GPS”. Două minute mai târziu a început bombardamentul
Portretul lui Hassan Nasrallah, scos de un bărbat dintr-o casă distrusă de bombardament Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Modalitatea prin care israelienii l-au ucis în Liban pe șeful Hezbollah Hassan Nasrallah este consemnată de surse din Arabia Saudită, scrie publicația greacă Naftemporiki.

Serviciile secrete din Israel au izbutit să aibă oameni în organizația Hezbollah, au subliniat mai mulți oameni din serviciile secrete occcidentale, citatți de presa din Vest. Iar penetrarea a fost chiar mai mare decât s-a crezut inițial. Asasinarea liderului Hezbollah a fost posibilă imediat după ce un agent l-a întâlnit personal și, strângându-i mâna, l-a uns cu o substanță care câteva minute mai târziu a permis forțelor militare israeliene să-l localizeze.

După contact, Israelul a trebuit să aștepte doar două minute înainte de a verifica locul în care se află Hassan Nasrallah și de a lansa atacul fatal cu bombă asupra sediului grupării din suburbia Daghihia din Beirut.

Forțele aeriene israeliene au lovit buncărul cu aproximativ 80 de tone de bombe, potrivit mai multor persoane familiarizate cu situația, scrie Wall Street Journal. Atacul a folosit explozii cronometrate, înlănțuite, pentru a pătrunde în buncărul subteran, a declarat un înalt oficial militar israelian.

Când totul s-a terminat, un nor de fum portocaliu s-a ridicat deasupra Beirutului. Și Hassan Nasrallah, islamistul feroce și carismatic care a condus Hezbollah de mai bine de trei decenii, era mort. Așa au și știut evreii că ținta a fost atinsă și liderul a fost omorât.

Nasrallah evita aparițiile publice din 2006, fiind permanent în alertă. Întâlnirile sale erau limitate la un cerc restrâns de oameni . Cel puțin asta transmite Reuters, citând o sursă familiarizată cu protocoalele de securitate ale lui Nasrallah.

Acest grup extrem de redus de apropieți ai liderului, a fost infiltrat de informatori israelieni.

Liderul Hezbollah, după exploziile din 17 septembrie, era chiar mai precaut decât de obicei fiind „îngrijorat că Israelul va încerca să-l omoare”, a declarat aceleiași agenții o sursă familiară cu organizația.

Sursa a citat ca dovadă a măsurilor de precauție ale lui Nasrallah absența sa de la înmormântarea comandanților superiori ai unităților de rachete și drone, care au fost, de asemenea, uciși de atacurile israeliene vizate.

Hezbollah a confirmat duminică moartea comandantului militar Ali Karaki, în masivele atacuri aeriene israeliene asupra Dahieh, suburbiile de sud ale Beirutului, care l-au ucis și pe fostul șef al Hezbollah, Hassan Nasrallah. Totodată, armata israeliană a declarat duminică că „alți 20 de teroriști” din cadrul Hezbollah au murit în atacul puternic de vineri asupra cartierului general al organizației din suburbiile din Beirutului, potrivit AFP, Reuters și The Guardian.

„Peste 20 de alți teroriști de diferite ranguri, care au fost prezenți la cartierul general subteran din Beirut, situat sub clădiri civile și care au condus operațiunile teroriste ale Hezbollah împotriva statului Israel, au fost, de asemenea, eliminați”, se arată într-un comunicat de presă al IDF.

Surse apropiate Hezbollah spuneau sâmbătă că Ali Karake, numărul trei în ierarhia Hezbollah, a fost de asemenea ucis vineri. Duminică, Hezbollah a confirmat moartea acestuia.

INTERVIURILE HotNews.ro