Sari direct la conținut

Streinu Cercel: Nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia pentru că nu iartă / Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca

HotNews.ro
Streinu Cercel: Nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia pentru că nu iartă / Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel, susține că coronavirusul nu trebuie tratat cu superficialitate de nimeni, pentru că „pandemia nu iartă, nu-şi pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celălalt”. El mai spune că ceea ce va face diferența în perioada următoare va fi purtarea măștii de protecție.

  • „Ceea ce vreau să spun este că nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia. Pandemia nu iartă, nu-şi pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celălalt. Atacă absolut la fel şi când ţi-e lumea mai dragă şi apoi te întrebi: de ce tocmai eu? Când ai ajuns să te întrebi asta, atunci înseamnă că ai nevoie de sistemul sanitar. Şi atunci să vezi dacă îţi mai dă mâna să spui că ăla e aşa, că ăla e aşa”, a spus Streinu Cercel, joi, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca, pentru că aceasta poate proteja de un eventual virus care circulă în jur.

  • „Cum va arăta sistemul sanitar? Habar n-am. Dar cu siguranţă nu va mai fi cel de astăzi. Ce vedem în momentul de faţă? Vedem sisteme de triaj, unele puse cu cap, altele mai puţin, vedem tot felul de invenţii care ne stropesc cu chimicale din cap până în picioare, total aiurea. Şi am uitat de apă şi săpun. (…) O cameră care este aerisită, unde pătrunde soarele, acolo nu pătrunde doctorul.
  • Ca atare, vreţi să vă ţineţi departe de doctor? Apă şi săpun, vă spălaţi pe mânuţe, pe faţă, şi lucrurile vor fi aşa cum trebuie să fie. (…) Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca (…), pentru că ea vă poate proteja de un eventual virus care circulă în jur”, a mai spus managerul Institutului „Matei Balş”, la un simpozion cu tema „Consecinţele pandemiei asupra societăţii. Cum va arăta viaţa după COVID?”.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro