Sari direct la conținut

SUA au creat un institut care să monitorizeze și să investigheze eventuale fraude și acte de corupție din Ucraina (presă)

HotNews.ro
Spital ucrainean, Foto: AA / Abaca Press / Profimedia Images
Spital ucrainean, Foto: AA / Abaca Press / Profimedia Images

SUA au creat un institut care să monitorizeze și să investigheze eventuale fraude și acte de corupție care ar putea deturna sprijinul poporului american în Ucraina, scrie presa ucraineană.

Pe 18 ianuarie, pe site-ul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a apărut documentul „Planul strategic de supraveghere pentru asistența pentru Ucraina”.

Documentul amintește că Congresul SUA a alocat ajutoare în valoare de peste 113 miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina, sprijin care se realizează prin intermediul a 11 organisme și instituții de stat.

Textul afirmă că, în supravegherea planificării, Statele Unite caută să „identifice zonele cu cel mai mare risc de fraudă, risipă sau abuz”.

În acest scop, a fost creat un Grup de Lucru Interagenții format din organismul de conducere din Ministerul Apărării, Departamentul de Stat și USAID, precum și din alți oficiali guvernamentali, scrie Pravda.ua.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro