Sari direct la conținut

SUA: Ron DeSantis a fost implicat într-un accident de maşină, dar a scăpat nevătămat

HotNews.ro
Ron DeSantis, Foto: Meg Kinnard / AP / Profimedia
Ron DeSantis, Foto: Meg Kinnard / AP / Profimedia

Guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, care candidează pentru nominalizarea republicanilor în cursa prezidenţială, a fost implicat marţi într-un accident de maşină în statul Tennessee, dar a scăpat nevătămat, a declarat purtătorul său de cuvânt.

„În această dimineaţă, guvernatorul a fost implicat într-un accident de maşină în timp ce călătorea la un eveniment din Chattanooga, Tennessee”, a declarat într-un comunicat purtătorul său de cuvânt, Bryan Griffin, citat de Reuters. „El şi echipa lui sunt nevătămaţi”, a adăugat el.

Echipa de campanie nu a făcut publice alte informaţii despre incident, notează Reuters.

Ron DeSantis, în vârstă de 44 de ani, este considerat principalul contracandidat al fostului preşedinte Donald Trump în cursa pentru învestitura republicană din 2024.

Guvernatorul Floridei, cu mult în spatele lui Trump în sondajele de opinie

Ron DeSantis, care și-a depus oficial candidatura la alegerile prezidențiale de anul viitor în luna mai, a făcut din teme legate de așa-zisul „război cultural” din Statele Unite o componentă centrală a platformei sale electorale.

Un sondaj de opinie realizat de Reuters/Ipsos și publicat săptămâna trecută arată că, în pofida eforturilor lui DeSantis, Donald Trump domină autoritar competiţia internă republicană pentru alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în noiembrie 2024.

„Cu cât oamenii îl cunosc mai bine, cu atât scade mai mult în sondajele de opinie”, l-a ironizat recent Donald Trump pe rivalul său din Florida.

De alunecarea lui Ron DeSantis în sondaje profită de asemenea ceilalți candidați republicani care îl urmăresc, cum ar fi fostul vicepreședinte Mike Pence. Cu toate acestea, șansele lor de a obține nominalizarea par limitate, potrivit AFP.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro