Sari direct la conținut

Subiecte și bareme BAC Biologie 2024, publicate pe Edu. Exercițiile la Anatomie și Biologie Vegetală

HotNews.ro
Elevi la examen, Foto: Inquam Photos / George Călin
Elevi la examen, Foto: Inquam Photos / George Călin

Joi a avut loc a treia probă scrisă de la examenul de Bacalaureat 2024. Examenul a început la ora 9:00 și s-a încheiat la ora 12:00. O parte dintre elevi au dat BAC-ul la Biologie, fiind proba la alegere a profilului. 

  • Ministerul Educației a publicat joi, la ora 15:00, subiectele și baremele la Biologie la BAC 2024, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Barem de rezolvare subiecte Biologie BAC 2024 – Anatomie

Subiectele la Biologie Anatomie BAC 2024

Au apărut și subiectele la Biologie, ramura Anatomie, pe stirileprotv.ro, după încheierea probei.

Foto: stirileprotv.ro
Foto: stirileprotv.ro

Barem de rezolvare subiecte Biologie BAC 2024 – Vegetală și Animală

Subiectele la Biologie Vegetală și Animală BAC 2024, potrivit stirileprotv.ro

Primele poze cu subiectele la Biologie Vegetală și Animală BAC 2024 au fost publicate de stirileprotv.ro, la 30 de minute după începutul probei.

Elevii care au ales să susțină proba la Biologie Vegetală și Animală, au avut de rezolvat la primul subiect un exercițiu de completat, un exercițiu în care au dat două exemple de grupe de plante și caracteristicile acestora, cinci grile în care au încercuit o singură variantă de răspuns.

La subiectul al doilea, elevilor li s-au dat două exerciții, cu două situații diferite, având de rezolvat câte patru subpuncte pe baza acestora.

La subiectul al treilea, elevii de la real au avut de rezolvat două exerciții complexe – unul despre țesuturile vegetale și animale și celălalt despre sistemul nervos la mamifere.

Subiectele, publicate oficial după ora 15:00

Ministerul Educației va publica subiectele de la BAC 2024 și baremele de corectare după ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro

Potrivit Ministerului Educației, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul de bacalaureat în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

Vineri, 5 iunie, va avea loc proba scrisă de la examenul de BAC 2024, la Limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

Primele rezultate la BAC 2024 vor fi publicate pe 8 iulie. În aceeași zi, între orele 12:00-18:00, cei nemulțumiți de nota primită pot depune contestații. Pe 12 iulie vor fi afișate rezultatele finale, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

INTERVIURILE HotNews.ro