Sari direct la conținut

Tăriceanu: Dăncilă voia preluarea și destructurarea ALDE. Mă bucur că am dejucat acest plan mârșav / Despre candidatura lui Meleșcanu: Capul face, capul trage

HotNews.ro
Tăriceanu: Dăncilă voia preluarea și destructurarea ALDE. Mă bucur că am dejucat acest plan mârșav / Despre candidatura lui Meleșcanu: Capul face, capul trage

Călin Popescu Tăriceanu spune că a sesizat dorința Vioricăi Dăncilă de a prelua și destructura ALDE și că i-a dejucat acesteia „planul mârșav”. Liderul ALDE speră ca Teodor Meleșcanu „să își dea seama” că propunerea venită din PSD îi afectează prestigiul și să renunțe la candidatura la șefia Senatului.

Tăriceanu a vorbit din nou, miercuri, despre un atac al PSD la adresa ALDE, susținând că s-a încercat o destructurare a partidului pe care îl conduce.

”Pe măsură ce trece timpul, aflu lucruri noi, deci ceea ce se întâmplă cu acest atac al PSD-ului la adresa ALDE este un lucru extrem de grav pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid, și destructurarea lui, și încercarea de a face un ALDE în care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menținerea structurii politice a Guvernului în așa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare crezând că supraviețuiește. Mă bucur că colegii mei au sesizat această mișcare și au dejucat acest plan mârșav”, a declarat Tăriceanu, miercuri, după ședința Biroului Permanent al Senatului, potrivit Mediafax.

El a mai spus că Meleșcanu ar trebui să renunțe la candidatura pentru șefia Senatului: ”Domnul Meleșcanu are suficientă experiență să-și dea seama că nu a fost o mișcare inspirată și că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunțe. Dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge, știți, e vorba aceea românească: capul face, capul trage”.

ALDE a stabilit, marți, susținerea senatorului Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului. Totodată, ALDE a decis ca membrii de partid care acceptă funcții fără acordul formațiunii să fie excluși din partid, fiind vizat Teodor Meleșcanu.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro