Sari direct la conținut

Textul moțiunii de cenzură a PSD. Ciolacu, un nou mesaj către USR-PLUS: Vreți să rămâneți în Guvern sau vreți cu adevărat ca acest guvern să pice?

HotNews.ro
Textul moțiunii de cenzură a PSD. Ciolacu, un nou mesaj către USR-PLUS: Vreți să rămâneți în Guvern sau vreți cu adevărat ca acest guvern să pice?

PSD a publicat joi textul moțiunii de cenzură, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!”, iar Marcel Ciolacu îi cheamă din nou pe cei de la USR-PLUS să semneze moțiunea PSD: „Vreți să rămâneți în Guvern sau vreți cu adevărat ca acest guvern să pice?”. Social-democrații au publicat textul după ce USR și AUR au anunțat că susțin și depun împreună o moțiune ce cenzură. De remarcat ar fi că în textul prezentat de PSD, ministerele USR sunt aspru criticate.

Textul moțiunii de cenzură a fost publicat de către Marcel Ciolacu, care îi cheamă pe „toți cei interesați să semneze alături de noi moțiunea de cenzură de mai jos! Fără șantaj, fără jocuri pe sub masă, fără interese obscure”.

Liderul PSD are din nou un mesaj pentru USR-PLUS, dar și pentru AUR, în condițiile în care PSD mai are nevoie de 70 de voturi pentru ca moțiunea să treacă, iar USR-PLUS a anunțat inițierea propriei moțiuni și negociază cu AUR depunerea acesteia:

 • „Așadar, stimați colegi de la USR: lăsați poveștile! Vreți să rămâneți în Guvern? Sau vreți – cu adevărat!- ca acest guvern să pice?
 • Așadar, stimați colegi de la AUR: lăsați poveștile! Vreți să vă faceți capital electoral pe spinarea românilor, pe dramele lor? Sau vreți ca Guvernul Cîțu să plece?
 • Aveți probleme cu textul? E ceva neadevărat? Haideți să stăm la aceeași masă și să-l discutăm! Pentru că, nu-i așa, cu toții ne dorim să scăpăm de Guvernul Cîțu!”.

Reamintim că USR și AUR au decis să depună împreună o moțiune de cenzură pentru a-l demite pe Florin Cîțu Pentru votul moțiunii de cenzură USR-PLUS (234 de voturi necesare să pice Guvernul) și AUR au împreună 123 de voturi și mai au nevoie de 110 voturi pentru a-l demite pe Florin Cîțu.

De partea cealaltă PSD are voturile necesare de depune textul în Parlament dar le lipsesc 70 de voturi ca Guvernul să plece acasă. De remarcat este în textul moțiunii depuse de PSD că sunt criticate dur chiar ministerele conduse de USR-PLUS.

Textul moțiunii de cenzură a PSD

Redăm integral textul moțiunii de cenzură, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!”, în care miniștrii USR-PLUS sunt criticați dur:

 • „În vreme ce traiul românilor devine tot mai împovărat de lipsuri, guvernarea PNLUSR-PLUS-UDMR are o singură prioritate: lupta pentru putere! În disperarea de a acapara toate resursele statului pentru firmele lor de partid, au abandonat total România și pe români. În aceste condiții, singura soluție pentru ca România să iasă dintr-o continuă criză politică, economică și socială este ca Guvernul Cîțu să plece urgent de la conducerea țării: Guvernarea perdanților a sărăcit România!
 • Fiecare român este mai sărac cu 560 de euro după măsurile care au distrus puterea de cumpărare.
 • În plină explozie a prețurilor, în condițiile unei creșteri galopante a inflației, Guvernul nu a găsit altă soluție decât înghețarea pensiilor, alocațiilor și a salariilor.
 • Statisticile oficiale arată clar că puterea de cumpărare a scăzut cu peste 12%. Cu toate acestea, prin lipsa măsurilor de compensare a pierderilor de venit, Guvernul PNLUSR-PLUS-UDMR, mult mai preocupat de lupta pentru putere în interiorul Coaliției, a preferat să condamne la sărăcie peste 7 milioane de români.
 • Românii se confruntă cu explozia prețurilor și a cursului valutar!
 • Pierderea controlului asupra creșterii prețurilor la energie și combustibil a generat o inflație galopantă.
 • Vârfurile de preț la gaze (+65%), electricitate (+45%) și combustibil (+54%) au antrenat explozia în lanț a prețurilor, mai ales la alimentele de bază (+14%) și medicamente (+25%).
 • Cursul valutar doboară, zi de zi, maxime istorice, ceea ce înseamnă, pe scurt, rate mai mari la credite, creșterea prețului facturilor și scumpirea bunurilor din import.
 • Dreapta a impus românilor o datorie care le amanetează viitorul! Datoria publică crește cu 1.700 de euro pe secundă. Fiecare român devine mai dator la finalul acestui an cu 2.300 de euro. România riscă să deraieze economic, în condițiile în care creșterea datoriei publice este aproape dublă față de creșterea Produsului Intern Brut.
 • Absorbția fondurilor europene este la pământ! Planul Național de Redresare și Reziliență nu este aprobat nici acum, deși 18 state au deja aprobate planurile de relansare, iar 16 state deja primesc primele fonduri. România riscă să piardă peste 60% din banii alocați pentru că nu va avea timpul fizic necesar contractării banilor. În acest timp, România mai are de atras încă 16 miliarde euro din exercițiul financiar 2014-2020, iar peste 3 miliarde euro pe proiecte ce vizează infrastructura apă-canal stau necontractate, riscând să fie pierdute prin dezangajarea fondurilor.
 • Capitalul românesc, condamnat la faliment! Firmele românești au fost îngenuncheate: blocarea programelor de sprijin pe timp de pandemie a falimentat mii de IMM-uri. Antreprenorii au fost efectiv păcăliți, au cheltuit bani aplicând pentru măsura 3, care apoi a fost anulată. HoReCa n-a primit nici acum sprijinul promis.
 • Afaceri românești, construite cu greu, în ani de zile, au fost distruse în câteva luni de acest guvern de incompetenți. Numărul firmelor radiate în ultimele 7 luni este mai mare cu 34% față de 2020. Asta spune totul despre performanțele ale Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR!
 • Agricultorii țării au fost umiliți. În loc să ajungă pe mesele românilor, munca lor e vândută pe nimic în străinătate ! Producătorii români au fost loviți nu doar de vreme, ci mai ales de incompetența de la vârful ministerului Agriculturii.
 • În loc de sprijin, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR a servit fermierilor români doar minciuni. În loc de despăgubiri pentru secetă, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR lea oferit producătorilor români doar piedici. În loc de acces la fonduri europene, agricultorii României au primit de la actualul Guvern doar uși trântite în nas.
 • Comunitățile locale au fost condamnate la subdezvoltare Primăriile și Consiliile județene au fost obligate să aloce sume uriașe pentru lupta cu pandemia. Nici acum Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR nu le-a decontat acești
 • bani!
 • De parcă nu ar fi fost de ajuns, același guvern incompetent a continuat și continuă să le arunce în cârcă o serie de cheltuieli sociale majore, în vreme ce resursele financiare promise se tot blochează… din cauza războaielor pentru putere dintre PNL și USRPLUS!
 • Guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a ratat toate țintele asumate în Sănătate! Românii simt pe pielea lor dezastrul provocat prin deciziile aberante și lupta pentru putere din Sănătate. Lupta Guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR nu s-a dat practic cu pandemia, ci a zădărnicit combaterea și tratarea bolilor cronice. În numele unei iluzorii protecții, bolnavilor cronici le-a fost interzis accesul la tratament și servicii de prevenție!
 • Campania de vaccinare a fost compromisă. Testarea a fost abandonată total. Spitalele sunt la fel de nepregătite la fel ca la debutul pandemiei, iar, după un an de zile, românii nu au acces, în continuare, la consultații, operații și tratamente.
 • Deși nici nu a început anul școlar, Guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a făcut deja planurile de închiderea școlilor!
 • “România Educată” a lui Iohannis este România haosului, improvizației și închiderii școlilor! Regulile pentru desfășurarea noului an școlar, anunțate de miniștrii Educației și Sănătății, arată că școlile sunt la fel de nepregătite pentru noul val al pandemiei ca și anul trecut.
 • Contradicțiile publice dintre cei doi miniștri întrețin incertitudinea a milioane de elevi, părinți și profesori. Guvernarea este incapabilă să garanteze desfășurarea orelor cu prezență fizică, în condiții de siguranță. Și fac ce știu ei mai bine: închid școlile și trimit elevii și profesorii într-un iluzoriu on-line, distrugând generații întregi de copii.
 • Dreapta a instalat un penal la Palatul Victoria! Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracțiunea comisă și care a executat și închisoare pentru fapta sa. Culmea cinismului este că fostul deținut Cîțu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliția celor care au promis pentru a accede la putere – uitând apoi să și voteze! – Legea “fără penali în funcții publice”.
 • Fiecare zi cu Guvernul Cîțu în funcție este încă o zi în care viața românilor va fi și mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităților locale blocată, iar viitorul țării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generații întregi! De aceea, astăzi, întreg Guvernul Cîțu trebuie să plece!”.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro