Sari direct la conținut

Thailanda: 6 morți și peste 20 de spitalizări din cauza consumării de băuturi alcoolice contrafăcute

HotNews.ro
Thailanda: 6 morți și peste 20 de spitalizări din cauza consumării de băuturi alcoolice contrafăcute
Cocktailuri, FOTO: Brent Hofacker / Alamy / Profimedia

Cel puţin şase persoane au murit şi peste 20 au fost spitalizate în Thailanda după ce au consumat alcool produs artizanal, au anunţat miercuri autorităţile, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Decesele au avut loc în principal în districtul Khlong Sam Wa din nord-vestul Bangkokului, unde autorităţile au găsit 19 puncte ilegale de vânzare a alcoolului, pe marginea drumului, au explicat serviciile guvernatorului capitalei.

Şase persoane au decedat la spital, iar alte 22 se aflau în stare critică miercuri dimineaţă, potrivit unui comunicat al administraţiei metropolitane din Bangkok (BMA).

„După ce a băut, tatăl meu a spus că i s-a făcut rău la stomac şi ultima amintire pe care o are este că a ajuns la terapie intensivă”, a declarat una dintre rudele victimelor pentru postul de televiziune ThaiPBS.

Thailanda, o ţară majoritar budistă, are o legislaţie strictă în ceea ce priveşte alcoolul, limitând vânzarea la anumite ore ale zilei şi interzicând-o în timpul sărbătorilor religioase.

Aceste reguli sunt însă acuzate că alimentează o piaţă neagră de alcool ieftin, periculos pentru sănătate şi fabricat în minidistilerii clandestine care înfloresc în toată ţara.

Băutura vândută pe sub mână nu este realizată pe bază de etanol, ci de metanol, un alcool mai puternic care provoacă orbire, leziuni hepatice şi, uneori, moartea.

„Poliţia şi vama au arestat şi plasat în detenţie responsabili ai magazinelor de contrabandă descoperite în legătură cu acest caz”, a declarat pentru AFP Somwang Chaiprakraiwan, un funcţionar local.

INTERVIURILE HotNews.ro