Sari direct la conținut

TikTok amendată de UE cu 345 de milioane de euro

HotNews.ro
Logo TikTok, Foto: Shutterstock
Logo TikTok, Foto: Shutterstock

Uniunea Europeană a aplicat vineri o amendă de 345 de milioane de euro rețelei de socializare TikTok pentru încălcarea regulilor de protecție a datelor (GDPR), în prelucrarea informațiilor referitoare la minori, potrivit AFP.

TikTok Technology Limited va trebui să plătească „amenzi administrative în valoare totală de 345 de milioane de euro” și să se conformeze regulilor UE, în termen de trei luni, a anunțat Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor (DPC) într-un comunicat de presă, acționând în numele UE.

DPC a deschis o investigație în septembrie 2021 asupra acestei subsidiare a gigantului chinez ByteDance, care are astăzi 150 de milioane de utilizatori în Statele Unite și 134 de milioane în Uniunea Europeană.

Neregulile vizate se referă la perioada cuprinsă între 31 iulie și 31 decembrie 2020.

Autoritatea irlandeză notează în decizia sa că înregistrarea copiilor pe platformă s-a făcut în așa fel încât conturile lor au fost definite ca fiind publice în mod implicit.

Cât privește modul „conexiune de familie”, care permite conectarea contului TikTok al unui părinte cu cel al adolescentului lor, compania nu a verificat dacă utilizatorul asociat era de fapt părintele sau tutorele celui care înregistra contul, se arată în decizie.

TikTok „nu este de acord cu decizia, în special cu nivelul amenzii aplicate”, a reacționat un purtător de cuvânt într-un comunicat remis AFP..

„Cu tot respectul, nu suntem de acord cu decizia, în special cu nivelul amenzii aplicate. Constatările DPC se concentrează pe funcțiile și setările care erau valabile acum trei ani și pe care le-am modificat cu mult înainte ca investigația să înceapă chiar, cum ar fi setarea tuturor conturilor sub 16 ani ca private în mod implicit”, spune cei de la TikTok.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro