Sari direct la conținut

Titlurile SIF au inchis sedinta pe plus

PrimeTransaction

Lichiditatea a fost in scadere in sedinta de astazi, la fel si indicii BET-C si BET, principale titluri din componenta acestora inregistrand o evolutie fie de scadere usoara, fie de stagnare la nivelul pretului de referinta.

In schimb, titlurile SIF au inchis sedinta pe plus, in medie castigand 0,55%, fiind de altfel ca in majoritatea sedintelor precedente din ultima perioada cele mai tranzactionate la nivelul pietei, cu o pondere semnificativa din totalul valorii tranzactionate.

In segmentul petrolier, titlurile Petrom (SNP) au inchis la minima zilei de 0,5700 RON/actiune (-0,87%), pe un volum de tranzactionare de 4,1 milioane actiuni in valoare de 2,38 milioane RON. A fost mai degraba o stabilizare in jurul acestui nivel, investitorii asteptand o definitivare a discutiilor la nivel guvernamental legate de strategia energetica.

Titlurile Rompetrol Rafinare (RRC) au deschis sedinta pe scadere pana la un minim de 0,0826 RON/actiune, dupa care nivelul cotatiilor a inceput sa urce pana la un maxim de 0,0846 RON/actiune. Pe final insa RRC s-a oprit la 0,0837 RON/actiune, cu 0,36% mai sus decat pretul de inchidere din sedinta precedenta, pe un volum total de tranzactionare de 17,4 milioane actiuni.

Titlurile RRC reusesc momentan sa se stabilizeze la jumatatea palierului de 0,0900 RON/actiune, dupa o tendinta descendenta inceputa de la finele lunii octombrie, nivelul de rezistenta fiind la 0,0800 RON/actiune.

De precizat, ca in piata Deal a avut loc o tranzactie cu titlurile RRC la pretul de 0,0826, transferandu-se un pachet de peste 13,6 milioane actiuni, in valoare de 1,12 milioane RON.

In segmentul bancar, evolutia a fost una diferita pentru titlurile cel compun. In crestere gasim titlurile Bancii Comerciale Carpatica (BCC), care au inchis la 0,5950 RON/actiune (+1,71%) pe o lichiditate ceva mai sporita, fiind tranzactionate 950 mii actiuni in valoare de 564 mii RON.

Incepand cu jumatatea lunii octombrie, aceste titluri s-au inscris pe o tendinta ascendenta, atingand pe parcursul sedintei de azi nivelul maxim in 0,6000 RON/actiune.

Pe un volum de tranzactionare ceva mai mic, pretul de inchidere la titlurile Banca Transilvania (TLV) a fost identic cu cel inregistrat in sedinta precedenta, de 1,0300 RON/actiune, iar titlurile BRD-GSG (BRD) nu au reusit sa treaza peste nivelul de 19 RON/actiune, inchizand mai jos chiar la 18,8000 RON/actiune (-1,05%).

Titlurile din al doilea esalon al bursei au inregistrat evolutii ceva mai bune la nivelul cursului de tranzactionare, de remarcat fiind Azomures Tg. Mures (AZO).

Pe un volum de tranzactionare in crestere, AZO a inregistrat inca de la deschidere o tendinta ascendenta ajungand rapid la nivelul maxim de variatie zilnica de 0,1550 RON/actiune. Pana la finalul sedintei AZO a fluctuat peste nivelul de 0,1500 RON/actiune, ultima tranzactie realizandu-se la 0,1520 RON/actiune (+12,59%).

In segmentul SIF, evolutia de ansamblu a fost una de crestere, topul lichiditatii fiind acaparat si in sedinta de astazi de toate cele cinci titluri din acest segment.

SIF Banat-Crisana (SIF1) a inregistrat cea mai semnificativa crestere la nivelul cursului, inchizand la 3,2800 RON/actiune (+1,55%), la polul opus fiind evolutia titlurilor SIF Muntenia (SIF4), singurele care au inchis pe scadere la 1,9500 RON/actiune (-0,51%). Volatilitatea pe acest segment a fost ceva mai scazuta, de asemenea si pachele de actiuni tranzactionate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro