Sari direct la conținut

Toni Greblă a fost numit secretar general al Guvernului 

HotNews.ro
Toni Grebla, Foto: AGERPRES
Toni Grebla, Foto: AGERPRES

Fostul judecător al Curții Constituționale a României Toni Greblă a fost numit secretar general al Guvernului. Decizia semnată de premier a fost publicată luni în Monitorul Oficial. El o înlocuiește astfel pe Andreea Lambru.

Președintele PSD Liviu Dragnea confirmase numirea lui Toni Greblă, fost judecător CCR, la Secretariatul General al Guvernului.

”Postul de secretar general al Guvernului e în responsabilitatea PSD și după ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus că dorește să îl pună pe domnul Greblă. A avut o discuție cu dumnealui. Mâine se va întâmpla. Cred că e o soluție foarte bună. E un om foarte pregătit și de mare valoare”, a confirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

În mai, fostul judecător al Curţii Constituţionale a fost achitat, în primă instanță, de Înalta Curte. Instanţa a decis şi ridicarea sechestrului dispus de procurori în acest caz.

Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (trei infracţiuni), din care una în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii în formă continuată (13 acte materiale).

Despre Andreea Lambru, actual secretar general interimar al guvernului, s-a vehiculat că ar fi blocat demersurile privind o eventuală ordonanță de urgență privind amnistia.

La începutul lunii,surse politice declarau pentru Hotnews.ro, că ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea este deja redactată dar există în continuare problema cu asumarea acesteia la nivel guvernamental. Mai exact, nimeni nu dorea să-și pună semnătura ca inițiator pe textul ordonanței.

În context, a fost vehiculată informația potrivit căreia Liviu Dragnea ar dori înlocuirea temporară a șefei Secretariatului General al Guvernului, Andreea Lambru, numită din partea ALDE, cu deputatul Eugen Nicolicea (PSD), care să-și asume avizarea proiectului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro