Sari direct la conținut

Tragedia de pe râul Natisone. Trupul neînsuflețit al românului Cristian a fost cel mai probabil găsit, la trei săptămâni după ce a fost luat de ape – Rai News

HotNews.ro
Un trup neînsuflețit a fost găsit duminică dimineață în râul Natisone, lângă albia râului unde pe 31 mai trei tineri au dispărut în apele râului. Nu există încă o identificare oficială, dar este aproape sigur că este vorba de cadavrul lui Cristian Molnar (25 de ani), ultimul care nu fusese încă găsit. Trupurile celor două tinere de origine română, Patrizia Cormos (20) și Bianca Doros (23), fuseseră deja găsite. Scăderea nivelului apei a facilitat găsirea cadavrului, scrie Rai News.
Trei tineri români au fost luați de apele râului Natisone, Foto: IOS / Zuma Press / Profimedia Images
Trei tineri români au fost luați de apele râului Natisone, Foto: IOS / Zuma Press / Profimedia Images

Trupul băiatului a fost găsit blocat între ramuri și stânci la aproximativ 500 de metri de podul roman din Premariacco. La fața locului sunt prezenți pompierii nucleului de speleo al râului alpin, scrie Rai News.

Ancheta tehnică dispusă de procurorul Letizia Puppa asupra telefonului mobil al Patriziei Maria Cormos este în curs de desfăşurare începând de sâmbătă, la Udine, în laboratorul de informatică criminalistică. Este singurul telefon mobil găsit până acum pe malurile râului Natisone. Se face o copie criminalistică a dispozitivului, inclusiv a cartelelor SIM şi de memorie, potrivit News.ro


Această evaluare este necesară – la mai bine de trei săptămâni de la tragedie – pentru „a evita o eventuală deteriorare a telefonului mobil şi inutilizarea acestuia în cazul unui proces”.

Cine erau cei trei tineri

  • Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine şi locuia împreună cu familia sa în Basaldella di Campoformido.
  • Bianca Doros, în vârstă de 23 de ani, sosise de câteva zile înainte din România pentru a petrece o perioadă de timp cu părinţii ei, care locuiesc la Udine.
  • Alături de fete se afla iubitul Biancăi, Cristian Casian Molnar, 25 de ani, originar din România, care sosise în Italia cu câteva zile înainte, după un sejur în Austria, la fratele său.

Cum s-a ajuns să fie prinși îm mijlocul apelor?

  • Cei trei au ajuns pe jos pe o insulă de pietriş din mijlocul râului. Apoi, apa a crescut şi au rămas blocaţi.
  • O înregistrare video îi arată cum se îmbrăţişează pentru a evita să fie luaţi de iapă.
  • Pompierii au încercat să îi salveze aruncându-le o frânghie de sus, pe care tinerii nu au reuşit să o prindă. Apoi au dispărut în apă.

Desfășurarea evenimentelor

  • Potrivit celor reconstituite până în prezent, maşina cu cei trei tineri a ajuns la ora 13.20 la Ponte Romano din Premariacco.
  • La ora 13.35 a fost dată prima alertă: şoferul unui autobuz şcolar municipal a lansat-o când i-a văzut pe cei doi în râu.
  • La ora 13.50, când sosesc salvatorii, aceştia sunt deja cu apa până la genunchi.
  • Apoi, la ora 14.00, încercarea cu scara eşuează. Apoi, în film se vede cum tinerii încearcă să se agaţe de frânghii şi cum unul dintre ei o ratează la limită, până când potopul îi duce departe.

Citește și:

VIDEO Italia: Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri de origine română dispăruţi în apele râului Natisone / Continuă căutările pentru Cristian

Tragedia de pe râul Natisone: Cele două tinere vor fi înmormântate în România, în rochii de mireasă / Mama Patriziei: Cel mai tare mă doare că toată lumea filma, dar nimeni nu s-a mișcat să-i salveze

INTERVIURILE HotNews.ro