Sari direct la conținut

Tragedie în Timiș. O fetiță de 4 ani, aflată în asistență maternală, a murit după ce ar fi căzut din pat

HotNews.ro
Ambulanță SMURD, Foto: © LCVA | Dreamstime.com
Ambulanță SMURD, Foto: © LCVA | Dreamstime.com

O fetiță de 4 ani din Timiș a murit, vineri, după ce ar fi căzut din pat și s-ar fi lovit la cap, în timp ce se afla în plasament la o asistentă maternală. Femeia care o avea în grijă este cercetată penal de către polițiști, după ce polițiștii au constatat că trupul copilei era plin de vânătăi.

Potrivit News.ro, autoritățile spun că fetița ar fi căzut din pat și s-ar fi lovit la cap de un dulap joi noapte, iar vineri dimineață, după ce a mâncat micul dejun, a început să se simtă rău și să vomite.

Fetița era în grija unei asistente maternale în vârstă de 71 de ani, care a auzit zgomotul produs de căzătură și s-a grăbit să o ajute pe copilă în noaptea de joi, dar fără să dea importanță loviturii.

Asistenta a sunat vineri la 112 pentru a cere ajutorul medicilor, însă aceștia au constatat decesul copilei la fața locului.

Conform sursei citate, fetița ar fi murit din cauza loviturii, însă trupul său era plin de vânătăi, iar polițiștii cercetează penal asistenții maternali pentru ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului.

Trupul neînsuflețit al victimei a fost preluat de medicii legiști pentru autopsie.

Asistenta maternală în grija căreia se afla fetiţa era autorizată din 2006 şi s-a ocupat de 6 copii

Asistenta maternală în grija căreia se afla fetiţa era autorizată din 2006 şi s-a ocupt de 6 copii. Patru erau în prezent în grija ei – victima, un băiat de 18 ani, student, şi doi fraţi ai fetiţei care a murit.

„Deocamdată, DGASPC Timiş nu a primit raportul medico-legal din partea IML Timişoara. Cazul a fost preluat de poliţie. Reprezentanţii Direcţiei au comunicat ANPDCA că asistenta maternală profesionistă este atestată la DGASPC Timiş din 2006. În toată această perioadă, asistenta maternală a avut în plasament 6 copii, dintre care unul a fost adoptat”, a precizat Ministerul Familiei.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, în prezent, pe lângă fetiţa de 4 ani, femeia mai avea în grijă alţi 3 copii: un băiat de 18 ani, care săptămâna viitoare intenţiona să iasă din sistem şi doi fraţi ai fetiţei decedate – unul de 1 an şi unul de 8 ani.

”Cei trei au intrat deja într-un program de consiliere psihologică şi sunt securizaţi. Băiatul cel mare, care este student şi era plecat la facultate, a primit o măsură de plasament în regim de urgenţă, iar ceilalţi doi fraţi au fost plasaţi la un alt asistent maternal”, a mai transmis ministerul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro