Sari direct la conținut

Traian Basescu a felicitat-o pe Angela Merkel pentru victoria in alegeri, imediat dupa publicarea exit-poll-urilor

HotNews.ro
Merkel si Basescu la poza de familie, Foto: Administratia Prezidentiala
Merkel si Basescu la poza de familie, Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Traian Basescu i-a transmis cancelarului german Angela Merkel un mesaj de felicitari pentru victora pe care partidul sau a inregistrat-o in alegerile de duminica, potrivit unui comunicat al presedintiei, transmis la scurt timp dupa publicarea exit-poll-urilor.

Redam mai jos mesajul:

„Excelenţei sale doamna Angela Merkel

Cancelar al Republicii Federale Germania

Excelenţă,

Doresc să vă adresez sincerele mele felicitări pentru victoria pe care Uniunea Creştin-Democrată a obţinut-o în alegerile generale legislative.

Această reuşită marchează confirmarea faptului că politicile partidului dumneavoastră i-au convins pe cetăţenii germani că direcţia pe care aţi adoptat-o şi pe care aţi susţinut-o în toţi aceşti ani este una de succes. Îmi exprim încrederea că principiile care v-au inspirat deciziile vă vor călăuzi şi mai departe în activitatea de cancelar, pentru binele Germaniei.

Totodată, am certitudinea că relaţiile foarte bune dintre ţările noastre, prin prietenia care ne leagă şi prin relaţiile de cooperare pe care le-am dezvoltat în ultimii ani, vor fi, în continuare, un argument pentru consolidarea parteneriatului dintre România şi Germania.

Vă rog să primiţi, stimată doamnă cancelar, expresia deosebitei mele consideraţii şi întreaga mea apreciere pentru realizările excepţionale pe care le-aţi avut în înalta demnitate care v-a fost încredinţată de poporul german.

Traian Băsescu

Preşedintele României”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro