Sari direct la conținut

Transferat de la USR. Cine se află în spatele campaniei „România dorită”, lansată de PSD pentru prezidențiabilul Ciolacu

HotNews.ro
Transferat de la USR. Cine se află în spatele campaniei „România dorită”, lansată de PSD pentru prezidențiabilul Ciolacu
Marcel Ciolacu/foto: Profimedia


Site-ul „România Dorită” a fost lansat luni de PSD cu o zi înainte ca Marcel Ciolacu să-și anunțe în mod oficial colegii că va candida la alegerile prezidențiale. În spatele proiectului se află un fost consultant USR, care a părăsit recent partidul condus de Elena Lasconi, potrivit informațiilor obținute de Hotnews.

Andrei Constantinescu a fost consultant pentru USR în ultimii ani, de unde a încasat lunar între cinci și șapte mii de euro. În perioada ianuarie – martie 2024, el a primit 34.000 de lei în fiecare lună, iar până anul trecut valoarea contractului era de 24.800 de lei.

Consultantul a lucrat pentru USR în timpul mandatelor lui Nicușor Dan, Dan Barna și Cătălin Drulă. Colaborarea cu partidul a încetat la finalul campaniei electorale pentru locale și europarlamentare, la scurt timp după ce Cătălin Drulă și-a dat demisia, potrivit mai multor surse din conducerea Uniunii.

După plecarea de lângă Uniunea Salvați România, consultantul Andrei Constantinescu a trecut în tabăra PSD, conform informațiilor obținute de Hotnews.ro.

Cum a ajuns Constantinescu de la USR la PSD

Între Andrei Constantinescu și Bogdan Popescu, consultantul din umbră al PSD, există o legătură mai veche. Cei doi au lucrat împreună în urmă cu mai bine de un deceniu, au precizat sursele citate.

Andrei Constantinescu a lucrat și pentru fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

„Andrei Constantinescu a plecat de lângă USR după venirea Elenei Lasconi. Celor de la PSD le-a plăcut munca lui și l-au ofertat. Andrei lucra pentru USR din 2016. Bogdan Popescu a lucrat cu el, îl cunoaște bine. Și Eugen (n.r. – consilier de stat în echipa premierului Ciolacu) a lucrat cu Andrei. Nu este o surpriză că a trecut la PSD”, au dezvăluit sursele citate pentru Hotnews.

Consultantul este absolvent al Facultății de Științe Politice (SNSPA) și are un master în comunicare politică și electorală.

„A fost implicat în toate campaniile electorale începând din 2004. A fost consultant pentru candidați la Președinția României, Președintele Senatului și al Camerei Deputaților, Primarul Capitalei, dar și pentru primari de comune, președinți de consilii județene, deputați și senatori. ”, este o descriere online a noului consultant al PSD pe site-ul lapunkt.ro.

Site-ul România Dorită, legătura directă cu oamenii, dar și o bază de date

Echipa de consultanți din jurul lui Marcel Ciolacu a lansat site-ul România Dorită cu o zi înainte ca acesta să-și informeze oficial colegii că va candida la alegerile prezidențiale.

„Site-ul este o formă de comunicare cu electoratul. Ne dorim să aflăm problemele oamenilor și ei să simtă că sunt ascultați. E o formă de comunicare directă”, au precizat surse din PSD.

Pe prima pagină a site-ului, este adresată o invitație directă.

„Ce-ți dorești tu de la România? Hai să vorbim despre cum vezi TU lucrurile făcute în România”, este mesajul postat de PSD, după care oamenii pot să propună soluții în domenii cheie precum sănătatea, puterea de cumpărare, educație sau economie.

Cei care intră pe site pot bifa soluțiile propuse de PSD sau pot adăuga o soluție proprie.

Social-democrații au și o rubrică în care îi informează pe cei care intră pe site că datele personale pe care le lasă pot să fie utilizate pentru activități de informare sau marketing și relații publice.

„Scrie-ne și spune-ne cum vrei tu să schimbi România! Și cu cât vor fi mai multe mesaje și soluții, cu atât mai bun și legitim va fi acest Plan pentru România; un act care să respecte cu adevărat voința și interesele românilor”, a fost îndemnul lansat, luni, de Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook. Într-o singură zi, candidatul PSD a adunat peste 10.000 de comentarii.

INTERVIURILE HotNews.ro