Transportul public, moda și traficul vara, pe Bulevardul Magheru, în imagini-document din vechiul București

Măsurat cu privirea pe Google Maps sau cu o plimbare lejeră, Magheru este un bulevard mititel. Mai precis, este un bulevard scurt – nici măcar un kilometru lungime nu are. Dar este, neîndoielnic, unul dintre cele mai importante simboluri ale Bucureștiului.
Împreună cu bulevardul Nicolae Bălcescu, Magheru leagă Piața Romană de Piața Universității. Ambele artere au apărut în București pe la începutul secolului XX.
Pe Bulevardul Magheru, arhitecţi renumiţi au construit clădiri importante, impunătoare, chiar revoluționare la vremea lor, dar multe dintre ele au fost distruse de cele două mari cutremure care aumutilat Bucureștiul. Spre exemplu, Blocul Carlton doborât de cutremurul din 1940, și Blocul Casata, distrus la cutremurul din 1977).
Magheru ajunsese, la un moment dat, unul dintre cele mai scumpe bulevarde din lume, Și nu vorbim despre un timp îndepărtat, ci despre anul 2012, când se afla pe locul 52 într-un top al celor mai scumpe 62 artere comerciale de pe tot acest Pământ. Azi, e plin de magazine abandonate, multe cu gratii, să nu le calce hoții.
Citește, pe B365.ro, o istorie acestui bulevard iconic, inclusiv în imagini-document din vremuri ale sale mai bune.