Sari direct la conținut

„Trebuie să expulzăm mai mult şi mai repede”, spune cancelarul Germaniei despre azilanţii respinşi

HotNews.ro
Cancelarul german Olaf Scholz, Foto: Christophe Gateau / AFP / Profimedia
Cancelarul german Olaf Scholz, Foto: Christophe Gateau / AFP / Profimedia

​Germania trebuie să ia măsuri mai dure împotriva migranţilor ale căror cereri de azil au fost respinse, în cadrul eforturilor generale de a limita migraţia ilegală în ţară, a afirmat vineri într-un interviu cancelarul german Olaf Scholz.

„Trebuie în cele din urmă să-i expulzăm pe scară largă pe cei care nu au dreptul să stea în Germania”, a declarat cancelarul Olaf Scholz revistei Der Spiegel, relatează DPA și Agerpres.

El a adăugat că cei care nu pot demonstra că au nevoie de azil şi nu au perspective pentru a putea rămâne trebuie să plece. „Trebuie să expulzăm mai mult şi mai repede”, a conchis cancelarul.

Olaf Scholz a menţionat că e nevoie de „un întreg set de măsuri” pentru a limita migraţia ilegală, inclusiv o mai bună protecţie a frontierelor externe ale UE şi controale mai stricte la graniţele Germaniei cu ţările învecinate din Uniune.

El a subliniat totodată că Germania trebuie să continue să-i primească pe refugiaţii care sunt îndreptăţiţi la azil din cauza persecuţiilor politice sau din alte motive legitime, precum şi să atragă mai mulţi imigranţi calificaţi în domenii unde există cerere.

„Dar cei care nu fac parte nici dintr-un grup, nici din celălalt, nu pot rămâne la noi”, a mai spus Scholz.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro