Sari direct la conținut

Trei femei din Etiopia, sechestrate într-un apartament din Timişoara / Cum au reușit să alerteze autoritățile

HotNews.ro
masina politie, Foto: Agerpres
masina politie, Foto: Agerpres

Poliţiştii din Timişoara au fost sunaţi de o femeie care vorbea în limba engleză şi care le-a comunicat că este sechestrată într-un apartament din oraș, fără să dea însă o adresă și fără ca autoritățile să mai poată lua legătura cu ea. Poliţiştii l-au identificat pe proprietarul tefonului mobil, un cetăţean din Sudan, iar acesta i-a dus la apartamentul său, unde se aflau trei femei din Etiopia şi opt nărbați din Sudan. Femeile erau ţinute acolo împotriva voinţei lor.

Conform Poliției Județene Timiș, în 25 mai, în jurul orei 11:50, poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi prin 112 de o femeie, cetăţean străin, că este sechestrată într-o casă din Timişoara, în apropierea unui service. Ulterior, apelul telefonic s-a întrerupt, fără a se mai putea lua legătura cu femeia.

Polițiștii au reușit să îl identifice pe proprietarul telefonului mobil de pe care sunase femeia, acesta fiind un bărbat în vârstă de 28 ani, cetăţean sudanez. Vineri, bărbatul a fost depistat în dreptul unui bloc situat pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara.

  • „Ulterior, bărbatul a condus poliţiştii la un apartament de la etajul 10 al imobilului, în interiorul acestuia fiind găsite 3 femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani şi 8 bărbaţi, toţi din Sudan, cu vârste cuprinse între 22 şi 47 de ani.
  • Toate persoanele au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş pentru audieri, în urma investigaţiilor stabilindu-se că una dintre cele trei femei este persoana care a apelat numărul de urgenţă 112, folosind un telefon mobil pe care l-a găsit în apartament”, a mai transmis IPJ Timiş, conform News.ro.

De asemenea, s-a stabilit că cele trei femei ar fi fost ţinute împotriva voinței lor în apartament de către unul dintre bărbaţi, în vârstă de 44 de ani, pentru a le determina să îi dea mai mulți bani pentru a le ajuta să ajungă în Germania. Ele îi dăduseră 6.500 de euro.

Potrivit Poliției, cele trei femei nu au fost victimele vreunui agresiuni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro