Sari direct la conținut

Tribunalul Bucuresti a admis fuziunea prin contopire dintre PNL si PDL

HotNews.ro

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis luni cererea privind fuziunea prin contopire dintre Partidul National Liberal si Partidul Democrat Liberal, anunta Agerpres. Potrivit deciziei tribunalului, noua formatiune rezultata in urma fuziunii, Partidul National Liberal, va fi inregistrata in registrul special si se dispune radierea din acest registru a celor doua partide care au fuzionat, PNL si PDL. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de 5 zile de la comunicare.

Reprezentantii PDL si PNL au aprobat pe 26 iulie, in unanimitate, intr-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire si statutul noului partid iar pe 5 august au depus documentele la Tribunalul Bucuresti.

Protocolul prevede ca numele noului partid va fi Partidul National Liberal, cu denumirea prescurtata PNL, alegerile interne urmand sa se desfasoare pe baza statutului noii formatiuni incepand cu 1 ianuarie 2017.

Semnul permanent al partidului este o sageata intr-un cerc format din 12 stele, sub care se afla prescurtarea PNL, ansamblul fiind incadrat intr-un patrat cu colturi rotunjite, acesta fiind si semnul electoral al noului partid.

„De o ora avem un singur partid. E o perioada de 10 zile in care se pot depune contestatii la Tribunal”, a declarat liderul PDL, Vasile Blaga, in cadrul unei intalniri a lui Klaus Iohanis cu ziaristi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro