Sari direct la conținut

Trofeul Anonimul 2018, acordat peliculei "Under the Tree"

HotNews.ro
Trofeul Anonimul 2018, acordat peliculei "Under the Tree"

„Under the Tree”, o producţie Islanda-Danemarca-Polonia regizată de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, a primit trofeul Anonimul 2018 pentru cel mai bun lungmetraj, la cea de-a 15-a ediţie a festivalului, care se desfăşoară în perioada 6 – 12 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, transmite Mediafax.

Sâmbătă seară, a avut loc gala de închidere a celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul, în cadrul căreia publicul a hotărât câștigătorii, potrivit organizatorilor.

Trofeul Anonimul 2018 pentru lungmetraj a fost decernat în prezența regizorului Hafsteinn Gunnar Sigurðsson. Lungmetrajul „Under the Tree” a fost prezentat în premieră mondială în competiția Orizzonti a Festivalului Internațional de Film de la Veneția în 2017.

La aceeaşi gală, premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj străin a fost acordat filmului „Retouch”, în regia lui Kaveh Mazaheri (Iran), în timp ce premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a revenit peliculei „Totul e foarte departe”, în regia lui Emanuel Pârvu.

Premiul Ovidiu Bose Paștină, oferit de Fundația Anonimul, a revenit filmului „Madre/ Mother”, de Rodrigo Sorogoyen (Spania).

Vineri, regizorul kazah Emir Baigazin a primit Trofeul Anonimul pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale.

„Împart acest premiu cu echipa mea. Nu există regizor care să facă filme de unul singur, de fiecare dată este vorba despre echipă, despre echipa tehnică și despre echipa de creație. Nu în ultimul rând, este o onoare să fiu pe lista celor care au primit acest trofeu de-a lungul timpului”, a spus regizorul în discursul său de acceptare a premiului, înmânat de Miruna Berescu, directorul Anonimul.

După ce a primit trofeul, regizorul Emir Baigazin a prezentat publicului din Camping „The Wounded Angel”, proiectat la Festivalul de Film de la Berlin, în secțiunea Panorama, în 2016, alături de filmul său de debut, „Harmony Lessons”, recompensat cu Ursul de Argint pentru contribuție artistică extraordinară, pentru imaginea semnată de Aziz Zhambakiyev, la Berlinale 2013.

O retrospectivă a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul 2018 va debuta pe 31 august, la ARCUB și Muzeul Țăranului Român din Bucureşti. Publicul va putea vedea, în perioada 31 august – 2 septembrie, o selecție a filmelor din competițiile de lungmetraje, scurtmetraje și din secțiunile non-competitive ale festivalului.

Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul este un eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart, cofinanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaștilor din România.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro