Sari direct la conținut

Trump descrie procesul său penal din New York ca fiind „foarte nedrept”: „Fasciștii lui Biden” / „Trump sau moartea”

HotNews.ro
Donald Trump, la iesirea din tribunal, Foto: Steven Hirsch / UPI / Profimedia
Donald Trump, la iesirea din tribunal, Foto: Steven Hirsch / UPI / Profimedia

Fostul președinte american Donald Trump a calificat vineri din nou drept „foarte nedrept” procesul său penal de la New York, la capătul căruia a fost găsit vinovat joi de falsificări contabile pentru plăți ascunse către o actriță de filme porno, potrivit AFP.

Într-o declarație divagantă în fața presei din holul Trump Tower din Manhattan, candidatul republican la președinția din 5 noiembrie l-a acuzat de asemenea pe președintele democrat Joe Biden și „gașca” sa de a fi „bolnavi” și „fasciști”.

„Dacă îmi pot face asta mie, pot face asta oricui, sunt oameni răi, în multe cazuri, cred că sunt oameni bolnavi”, a spus el.

Miliardarul a fost întâmpinat cu aplauze de către susţinători. Oamenii începuseră să se adune în faţa Trump Tower din New York cam cu o oră înainte de conferinţa de presă a fostului preşedinte. Unii aveau în mâini steaguri, inclusiv unul pe care scria „Trump sau moartea”, potrivit News.ro. Agenţi din cadrul Departamentului de Poliţie din New York se aflau, de asemenea, în faţa clădirii.

Donald Trump, găsit vinovat la New York, a denunțat imediat un proces „măsluit”, o „rușine”, asigurând că „adevăratul verdict” va fi cel al urnelor, cu ocazia alegerilor prezidențiale americane din 5 noiembrie, potrivit AFP și CNN.

Adevăratul verdict va veni pe 5 noiembrie, din partea poporului american”, a declarat el în fața camerelor de luat vederi, într-un coridor al tribunalului din New York, după ce a fost găsit vinovat de toate acuzațiile care i se aduc în acest proces penal.

„Întreaga noastră ţară este manipulată în acest moment”, le-a spus Trump reporterilor după ce a părăsit sala de judecată. „Acest lucru a fost făcut de administraţia Biden pentru a răni sau a afecta un adversar, un adversar politic”, a continuat fostul preşedinte.

Candidatura la președinție nu e afectată

În orice caz, condamnarea nu va afecta capacitatea legală a lui Trump de a candida la președinție. Constituția nu le interzice infractorilor să candideze.

În același timp, el nu ar putea să se grațieze de nicio condamnare, întrucât este vorba despre o infracțiune de nivel de stat.

Cel mai probabil este că această condamnare nu va afecta nici capacitatea lui Trump de a vota la alegerile din această toamnă.

Pe același subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro