Sari direct la conținut

Trump îl dă în judecată pe fostul spion britanic care a afirmat despre liderul republican că a fost „compromis" de FSB

HotNews.ro
Donald Trump, Foto: Alex Brandon / AP / Profimedia
Donald Trump, Foto: Alex Brandon / AP / Profimedia

Fostul preşedinte american Donald Trump a dat în judecată un fost ofiţer al serviciului britanic de informaţii externe MI6 şi compania de consultanţă înfiinţată de acesta, relatează vineri dpa citând justiţia britanică.

Cei vizaţi de acţiunea lui Trump, care se referă la protecţia datelor, sunt Orbis Business Intelligence şi fondatorul acesteia Christopher Steele, care a condus biroul pentru Rusia al MI6, potrivit Agerpres.

O primă audiere în dosar este prevăzută pentru 16 octombrie.

Nu au fost făcute publice alte detalii despre caz. Cel mai probabil Trump nu se va prezenta la audiere.

Steele este autorul aşa-zisului dosar Steele, ce cuprindea alegaţii în sensul că Trump ar fi fost „compromis” de serviciul rus de securitate FSB, precum şi că Vladimir Putin „a susţinut şi condus” o operaţiune menită să ajute candidatura lui Trump la prezidenţiale – alegaţii respinse de fostul lider de la Casa Albă.

Steele şi compania sa au mai fost daţi în judecată pentru calomnie de omul de afaceri rus Aleksei Gubarev în legătură cu publicarea respectivului dosar, care s-a „scurs” către portalul media BuzzFeed în 2017. Judecătorul britanic Mark Warby a respins însă această acţiune în octombrie 2020.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro