Sari direct la conținut

Trump și Harris vor avea prima dezbatere electorală pe 10 septembrie pe ABC

HotNews.ro
Trump și Harris vor avea prima dezbatere electorală pe 10 septembrie pe ABC
Kamala Harris și Donald Trump. Foto: Profimedia

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, și rivala democrată Kamala Harris vor avea prima dezbatere electorală pe 10 septembrie pe ABC, a confirmat joi rețeaua, în timp ce Trump a declarat că dorește să adauge încă două dezbateri în acea lună pe Fox și NBC, potrivit Reuters.

Într-o conferință de presă incoerentă la reședința sa din Palm Beach, Florida, Trump a spus că dorește dezbateri și pe 4 septembrie și 25 septembrie. El nu a detaliat termenii specifici și nu a fost imediat clar dacă echipa sa de campanie i-a făcut o propunere taberei lui Harris.

Echipa lui Harris nu a comentat imediat.

Trump a sugerat anterior că s-ar putea retrage de la dezbaterea ABC, care a fost programată înainte ca Harris, vicepreședintele SUA, să-l înlocuiască pe președintele Joe Biden în calitate de candidat prezidențial democrat în urmă cu mai puțin de trei săptămâni, dând peste cap competiția.

Conferința de presă a fost prima apariție publică a lui Trump de când Harris l-a ales marți pe guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, drept partener pentru campanie și candidat pentru vicepreședinție în cazul unei victorii.

Trump trebuie să își stabilească o nouă strategie

Săptămâna aceasta, Harris și Walz au organizat mitinguri în Pennsylvania, Michigan și Wisconsin, atrăgând zeci de mii de participanți, un nou semn al faptului că intrarea târzie a lui Harris în cursă i-a galvanizat pe democrați.

Ascensiunea sa rapidă a făcut ca echipa lui Trump să se străduiască să își recalibreze strategia și mesajele.

Sondajele de opinie arată că Harris a șters avansul pe care Trump îl avea față de președintele Joe Biden, iar democrații au adunat sute de milioane de dolari de la alegători și de la mari donatori în câteva săptămâni.

Întrebat joi cum și-a modificat abordarea față de noua provocare din partea lui Harris, Trump a insistat că nu a făcut acest lucru.

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu reporterii care s-a întins pe mai mult de o oră, Trump a trecut de la un subiect la altul, susținând că Harris și Walz erau candidați slabi care deja scădeau în sondaje.

În ciuda acestui fapt, el a deplâns faptul că nu îl poate înfrunta pe Biden în alegeri, sugerând că președintele a fost victima unui complot neconstituțional pentru a-l înlătura din fruntea listei democrate.

Biden a renunțat la candidatura sa șubredă pentru realegere sub presiunea colegilor democrați îngrijorați de șansele sale de victorie în alegerile din 5 noiembrie, după o prestație slabă la dezbatere împotriva lui Trump.

Trump se compară cu Martin Luther King

Trump și-a bătut joc, de asemenea, de mulțimea care vine la evenimentele electorale ale lui Harris, chiar dacă prezența e similară în ultima perioadă cu cea de la evenimentele sale.

El a afirmat în mod fals că mărimea mulțimii căreia i s-a adresat la 6 ianuarie 2021 – ziua în care susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul SUA – a fost la fel de mare ca cea care a umplut National Mall din Washington pentru discursul „Am un vis” al Dr. Martin Luther King în 1963.

„De fapt, am avut mai mulți oameni”, a spus Trump. „Dar sunt de acord cu asta, pentru că mi-a plăcut Dr. Martin Luther King”.

INTERVIURILE HotNews.ro