Sari direct la conținut

Trump versus Biden: Lupta prin panouri și reclame electorale

HotNews.ro
Un panou uriaș îi urează bun venit lui Donald Trump „în Atlanta pentru prima dată ca un infractor condamnat”, iar Joe Biden cade de pe bicicletă într-o reclamă TV: democrații și republicanii nu se menajează înainte de dezbaterea extrem de importantă de joi, potrivit AFP.
Trump versus Biden: Lupta prin panouri și reclame electorale
Panou anti Trump: Foto: Brian Cahn/ZUMA Press Wire/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prima dezbatere între cei doi rivali în cursa pentru Casa Albă are loc joi seara, cu scopul de a încerca să facă diferența în ceea ce se anunță a fi un scrutin foarte strâns.

Democrații au plătit pentru panouri publicitare uriașe în Atlanta, capitala Georgiei, unde va avea loc dezbaterea, cu un prim-plan al capului lui Donald Trump, salutându-l ca fiind un infractor condamnat.

Alte reclame avertizează cu privire la „agenda extremă” a fostului președinte republican și îl prezintă drept un pericol pentru democrație, inclusiv imagini cu susținătorii săi care au luat cu asalt Capitoliul în urmă cu trei ani și jumătate.

Acest lucru „subliniază cele două viziuni opuse pe care americanii le vor vedea pe scenă în timpul dezbaterii din această seară: președintele Biden luptând pentru poporul american, iar Donald Trump gândindu-se doar la beneficiul unei singure persoane: el însuși”, a declarat Kevin Munoz, purtător de cuvânt al campaniei lui Biden, într-un comunicat.

Donald Trump a întors argumentul pe dos, declarând joi pe rețeaua sa socială Truth: „Joe Biden este o amenințare pentru democrație și o amenințare pentru însăși supraviețuirea existenței țării noastre!!!”

Echipa sa de campanie a dezvăluit două spoturi TV care vor fi difuzate în timpul dezbaterii în state-cheie.

Unul îl arată pe democratul în vârstă de 81 de ani ratând o treaptă pe scări, căzând de pe bicicletă, chinuindu-se să-și pună jacheta, întrebându-se dacă „va ajunge la sfârșitul celor patru ani la Casa Albă”. Vârsta este unul dintre unghiurile de atac preferate ale republicanului, chiar dacă acesta este cu doar trei ani mai tânăr decât el.

Celălalt pune următoarea întrebare: „Indiferent ce promite Joe Biden în cadrul dezbaterii, puneți-vă următoarea întrebare: vă este mai bine din punct de vedere financiar de când a devenit președinte?”

INTERVIURILE HotNews.ro