Sari direct la conținut

Trupul neînsufleţit al lui Nicu Covaci va fi incinerat / Ultima lui dorință a fost ca jumătate din cenușă să fie pusă lângă cea a mamei

HotNews.ro
Nicu Covaci. Formatia Phoenix sustine un concert la aniversarea a 60 de ani de la infiintare pe scena din Parcul Rozelor cu ocazia Zilei Timisoarei, marti 2 august, Timisoara. Foto: INQUAM PHOTOS/Virgil Simonescu
Nicu Covaci. Formatia Phoenix sustine un concert la aniversarea a 60 de ani de la infiintare pe scena din Parcul Rozelor cu ocazia Zilei Timisoarei, marti 2 august, Timisoara. Foto: INQUAM PHOTOS/Virgil Simonescu

Ultima dorinţă a muzicianului Nicu Covaci, fondatorul și liderul legendarei trupe de rock Phoenix, a fost ca, după moarte, trupul său să fie incinerat. Această dorinţă va fi respectată de cei apropiaţi lui, iar procedura va avea loc la Bucureşti, informează duminică News.ro.

Potrivit apropiaţilor liderului formaţiei Phoenix, Nicu Covaci, care a murit vineri seară, corpul acestuia urmează să fie incinerat. Membrii formaţiei Phoenix au anunţat că marţi, între orele 11.00- 20.00 şi miercuri între orele 9.00 – 17.00, fanii lui Nicu Covaci îşi vor putea lua rămas bun de la acesta, la Filarmonica Banatul din Timişoara, unde va fi depus trupul neînsuflețit al artistului.

Potrivit apropiaţilor lui Nicu Covaci, miercuri, trupul artistului va fi dus la Bucureşti, unde va fi incinerat, iar joi va avea loc ceremonia funerară, într-un cadru privat.

Costin Adam, solistul trupei Phoenix, a declarat, pentru G4Media.ro, că dorința lui Nicu Covaci „este sfântă” și va fi respectată fără nicio excepție.

„Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul. Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România”, a spus Costin Adam.

Mama lui Nicu Covaci, Tamara, a decedat în 1992.

Nicu Covaci a murit creștin ortodox, însă Biserica Ortodoxă Română nu oficiază slujbe pentru cei incinerați. Astfel, nu va exista nicio ceremonie publică cu prezența mitropolitului Banatului. Costin Adam a anunțat că va exista o ceremonie de înhumare privată, potrivit G4Media.

News.ro mai scrie că Nicu Covaci nu va fi înmormântat cu onoruri militare.

Artistul a murit vineri seară, 2 august 2024, la Spitalul Judeţean Timişoara, unde era internat de mai multe săptămâni, după ce starea lui de sănătate s-a agravat.

În primăvara acestui an, el a fost supus unei intervenţii chirurgicale complicare, pentru extirparea unei tumori pe creier.

INTERVIURILE HotNews.ro