Sari direct la conținut

Ubisoft și-a schimbat sediul acum 2 ani. De ce a ales J8 Office Park și cum e să lucrezi într-o clădire “din viitor"

Smile Media
J8 Office, Foto: J8 Office Park
J8 Office, Foto: J8 Office Park

J8 Office Park este un loc de întâlnire pentru comunitățile din zona Piața Presei-Expoziției-Pajura, la cinci minute de Piața Presei, într-o zonă fără aglomerație, un loc pe care companiile în căutarea unui sediu modern și conectat la centrul orașului nu trebuie să îl rateze. Ubisoft este una dintre companiile care au ales să deschidă drumul, oferind noi condiții de lucru pentru angajații săi, de acum doi ani. Care sunt avantajele de care s-au bucurat în această perioadă cei care lucrează la Ubisoft România poți afla din articolul de mai jos.

Un nou concept: 8 minutes city

J8 Office Park reprezintă un nou pol de business în zona de nord-vest a Bucureștiului. Avantajul major este că zona este mai puțin aglomerată decât clasicele hub-uri de birouri din capitală și este ușor de ajuns, din si în orice punct al Bucureștiului te-ai afla.

Conectivitatea cu orașul este excelentă, de aici și conceptul de 8 minutes city. Stația de metrou Jiului este la doar 3 minute distanță, însă angajații au și alte opțiuni de transport, în imediata vecinatate – tramvaie, troleibuze și autobuze. Practic, oriunde locuiești în București, accesul către J8 se face ușor, atât cu mașina cât și cu mijloacele de transport în comun sau transport alternativ.

Dacă vrei să vii la birou cu mașina personală, e bine de știut că la J8 ai asigurată o parcare acoperită. Un mare plus, având în vedere dificultatea cu care ne confruntăm cu toții, atunci când căutăm un loc de parcare în București. Ai mașină electrică? Nicio problemă, la J8 Office Park găsești suficiente stații de încărcare. Tu muncești, mașina se încarcă, totul se rezolvă 🙂

Iar pentru cei care preferă bicicleta există toate facilitățile necesare: o parcare generoasă pentru 200 de biciclete, acoperită și securizată, piste de biciclete pentru un drum în siguranță de la și înspre casă, dar și vestiare si dușuri cu acces direct din parcare, accesibile tuturor angajaților, în orice moment al zilei.

Bucureștii Noi, în special în zona Expoziției – Pajura, în inima căreia se află J8 Office Park este un cartier în plină dezvoltare; un loc în care locuiesc familii tinere, unde sunt numeroase parcuri, mall-uri, restaurante și cafenele. În plus, aeroportul Otopeni este la doar 10 minute distanță. Practic, de la J8 ajungi oriunde ai nevoie în cartier în aproximativ 10 minute.

Vrei să lucrezi într-o clădire din viitor? Angajații Ubisoft o fac deja

Ce înseamnă o clădire din viitor? O clădire de birouri în care poți lucra liniștit, știind că toate nevoile tale sunt acoperite de toate facilitățile, dar și de cele mai avansate tehnologii cu privire la siguranța ta.

J8 Office Park este o clădire ce folosește tehnologii care îi permit să atingă standardul nZEB și utilizează energie din surse regenerabile. Pentru companiile care aleg să își stabilească sediul aici, acest lucru înseamnă costuri operaționale mai mici.

J8 Office Park a fost prima clădire de birouri care a înglobat cele mai noi tehnologii în materie de sănătate și reducerea emisiilor de carbon. Tehnologiile cu care se realizează filtrarea aerului din interiorul clădirii pot fi regăsite doar la clinici. Nu este doar o nouă tehnologie, este tehnologia care le asigură angajaților cel mai curat aer posibil, aspect întâlnit în premieră într-o clădire de birouri. Cum spuneam, clădirea viitorului 🙂

Pentru că J8 Office Park a fost construit pornind de la dorința de a pune accentul pe zona de wellness și pe conceptul de work-life balance, angajații Ubisoft au la câțiva pași de birou o sală World Class (la care au și acces gratuit, datorită abonamentului inclus în pachetul de beneficii), clinici medicale, cafenele, supermarket și locuri unde pot ieși să ia masa sau să se bucure de un desert la prânz.

Cum e să lucrezi la Ubisoft?

Birourile Ubisoft România aflate în J8 Office Park se întind pe o suprafață totală de 23.000 metri pătrați, care acomodează 1.700 de angajați.

Ubisoft pune accentul pe socializare și pe interacțiunea face-to-face, așadar modul de lucru în studio este hibrid, angajații lucrând 2 zile de acasă și 3 de la birou. Pentru angajați, clădirea oferă exact inspirația de care au nevoie, reflectând cultura Ubisoft de a crea un mix de experiențe și beneficii.

Iar clădirea J8 Office Park nu este doar din viitor, este dintr-un viitor pe care îl poți vedea în filme. Birourile Ubisoft România includ numeroase spații de recreere, săli de jocuri, spații comune de lucru, săli de întâlnire și spații generoase de luat masa, toate personalizate în funcție de cultura și ADN-ul companiei. Totul pentru ca angajații să vină cu drag la birou, să aibă parte de un mediu prietenos în care își pot pune în practică creativitatea și expertiza în dezvoltarea jocurilor video. 🙂

Toate facilitățile create în jurul J8 Office Park au fost gândite pentru a ușura viața oamenilor care lucrează aici. Practic, în aceeași zonă îți poți rezolva toate nevoile, fie că vorbim de mers la doctor, făcut cumpărături sau luat masa de prânz. Iar pentru angajați, acest lucru poate însemna mai puțin timp petrecut făcând lucruri administrative. Un alt mare plus.

Alegerea J8 Office Park drept sediu s-a bazat pe o serie de argumente clare, printre care și eficiența. Eficiența energetică se traduce în eficientizarea costurilor. Clădirea este alimentată 100% cu energie „verde” și dispune de panouri solare pentru încălzirea apei.

În al doilea rând, clădirea are un ecosistem de tehnologii care au rolul de a susține sănătatea angajaților. Sistemul de ventilație introduce 100% aer proaspăt în clădire (aerul nu este recirculat). Aerul este trecut prin filtre HEEPA și UV astfel încât niciun alergen, virus sau bacterie să nu reziste. Zonele comune au sisteme touch free pentru a limita orice riscuri. Lifturile au filtre UVC, iar atunci când ascensoarele sunt goale, lămpile sterilizează suprafețele. Băile sunt realizate din materiale speciale care împiedică dezvoltarea bacteriilor – aceste materiale sunt comune pentru clinicile medicale

De ce să alegi J8 Office Park pentru angajații tăi?

Pentru că biroul poate fi și altfel, poate deveni locul în care de abia aștepți să mergi și locul din care nu mai vrei să pleci.

Articol susținut de Portland Trust și Ubisoft România

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro