Sari direct la conținut

Uciderea cercetătorului iranian: Turcia condamnă ”asasinatul odios”

HotNews.ro
Atacul in care a fost ucis Mohsen Fakhrizadeh, Foto: Irib News Agency / Zuma Press / Profimedia
Atacul in care a fost ucis Mohsen Fakhrizadeh, Foto: Irib News Agency / Zuma Press / Profimedia

Turcia a condamnat sâmbătă „asasinatul odios” al principalului cercetător din domeniul nuclear din Iran şi a cerut ca autorii atacului să fie traşi la răspundere, informează Reuters.

Ministerul turc de externe de la Ankara a cerut, de asemenea, ca „toate părțile să acţioneze cu bun simţ şi reţinere” în urma uciderii lui Mohsen Fakhrizadeh, despre care guvernele occidentale şi cel israelian cred că a fost creatorul programului militar nuclear al Iranului.

Liderul suprem iranian a promis sâmbătă răzbunare pentru uciderea celui mai important savant din domeniul nuclear al Republicii Islamice.

Ayatollahul Ali Khamenei a promis și că țara sa va continua munca lui Mohsen Fakhrizadeh, care a murit vineri după o ambuscadă asupra mașinii sale, în apropierea capitalei Teheran.

Uciderea acestuia, imediat atribuită Israelului de președintele iranian, amenință să aprindă un nou conflict în Orientul Mijlociu în ultimele sătpămâni ale președinției lui Donald Trump.

Khamenei a scris, pe pagina sa de Twitter, că autoritățile iraniene trebuie să-și asume sarcina de a ”ancheta această crimă și de a-i pedepsi pe cei care au comandat-o și au executat-o”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro