Sari direct la conținut

Ucraina anunță că a repatriat trupurile a 501 soldați uciși și predați de Rusia

HotNews.ro
Război în Ucraina, Foto: Artur Widak / AFP / Profimedia
Război în Ucraina, Foto: Artur Widak / AFP / Profimedia

Ucraina a anunțat vineri că a repatriat trupurile a 501 dintre soldații săi uciși în confruntările cu forțele ruse, în special în estul teritoriului său, unde acestea avansează de luni de zile, scrie AFP.

„Grație măsurilor de repatriere, trupurile a 501 apărători ucraineni căzuți în lupte au fost returnate Ucrainei”, precizează într-o postare pe Telegram Centrul de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război, o agenție guvernamentală de la Kiev.

Aceasta este una dintre cele mai mari repatrieri de rămășițe ale militarilor ucraineni de la începutul războiului.

Potrivit Centrului de coordonare, marea parte a acestora au fost aduse din regiunea estică Donețk, mai exact din zona Avdiivka, un oraș minier din care au fost recuperate 382 de cadavre și a cărui capturare în luna februarie a pus în mișcare avansul rusesc care este în curs și acum.

Agenția ucraineană a salutat asistența acordată de Comitetul Internațional al Crucii Roșii și a subliniat că mai multe organisme de stat și armata au contribuit la coordonarea returnării rămășițelor.

Reprezentanții forțelor de ordine și experții medico-legali vor identifica acum victimele, după care trupurile vor fi predate apropiaților, a precizat Centrul ucrainean de coordonare.


INTERVIURILE HotNews.ro