Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 968: Joe Biden, vizită de adio în Germania în care va discuta cu principalii aliați despre Ucraina / Rusia testează pregătirea de luptă a unei baze cu arme nucleare

HotNews.ro
LIVE Război în Ucraina, ziua 968: Joe Biden, vizită de adio în Germania în care va discuta cu principalii aliați despre Ucraina / Rusia testează pregătirea de luptă a unei baze cu arme nucleare
Joe Biden face o vizită de adio în Germania - FOTO: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Joe Biden a sosit joi noapte la Berlin pentru ultima sa vizită oficială în Germania, care care va avea ca obiective principale sprijinul occidental pentru Ucraina și conflictul din Orientul Mijlociu, transmite AFP. În timpul vizitei sale de 24 de ore, el se va întâlni cu cancelarul Olaf Scholz și cu liderii Franței și Regatului Unit. Principalele subiecte de pe agendă vor fi Ucraina și Orientul Mijlociu.

Evenimentele de vineri, ziua 968 a războiului din Ucraina, LIVE:

Guvernul Serbiei a anunţat că a fost convenită cu Rusia „promovarea şi consolidarea cooperării între structurile de securitate” din cele două ţări, transmite EFE, preluată de Agerpres.

În acest scop, vicepremierul şi fostul şef al serviciilor de informaţii sârbe, Aleksandar Vulin, s-a întâlnit cu înalţi oficiali de securitate ai Kremlinului.

Cooperarea cu Rusia va include instruirea serviciilor de securitate sârbe, a anunţat guvernul de la Belgrad într-un comunicat pe site-ul său.

Aleksandar Vulin, un politician în mod deschis pro-rus, a fost decorat în luna ianuarie de către preşedintele Vladimir Putin şi serviciul rus de informaţii FSB pentru meritele sale în dezvoltarea cooperării dintre Serbia şi Rusia.

Ucrainenii afirmă că inamicul rus a avut pierderi mari ieri: 1530 soldați, 13 tancuri, 51 alte blindate de luptă, 23 tunuri, 93 diferite vehicule și 2 echipamente speciale.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat joi seară că va discuta vineri la Berlin cu președintele american Joe Biden, premierul britanic Keir Starmer și cancelarul german Olaf Scholz despre garanțiile de securitate pentru Ucraina

„Chestiunea-cheie este natura garanțiilor de securitate și despre asta vom discuta mâine”, a declarat el presei. (Reuters)

Ministerul rus al Apărării a afirmat că forțele sale au preluat controlul asupra satului Maksymilianivka, aflat la mai puțin de 10 km de orașul-cheie Kurakhove din regiunea Donețk din estul Ucrainei.

Sectorul Kurakhove, la vest de orașul Donețk, controlat de ruși, este una din zonele centrale ale avansurilor rusești din regiune. Rusia face presiuni pentru a ajunge la centrul logistic de la Pokrovsk, la aproximativ 50 km spre nord.

Statul Major al armatei ucrainene, în raportul de joi seară, a afirmat că forțele ucrainene au respins 36 din cele 45 de asalturi de lângă Kurakhove din cele 24 de ore anterioare, iar nouă confruntări erau încă în desfășurare.

Popularul blog militar ucrainean DeepState a scris că încă se dau lupte pentru controlul satului. (Reuters)

Comandanții forțelor nucleare strategice ale Rusiei vor testa pregătirea de luptă a unităților sale cu baza în orașul Bologoye, a transmis vineri Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă RIA.

Exercițiul va implica manevre și desfășurarea lansatoarelor mobile de rachete balistice intercontinentale Yars, a precizat aceasta.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Informațiile de joi, ziua 967 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro