Sari direct la conținut

Ucraina numește un nou procuror şef anticorupţie

HotNews.ro
Rada Supremă a Ucrainei, Foto: Pavlo Bahmut / UkrInform / Profimedia
Rada Supremă a Ucrainei, Foto: Pavlo Bahmut / UkrInform / Profimedia

Oleksandr Klimenko, un anchetator cu experienţă, a fost desemnat să conducă procuratura anticorupţie, în aşteptarea aprobării procurorului general al ţării, a anunţat marți Rada Supremă a Ucrainei, relatează Reuters.

Oleksandr Klimenko a fost selectat de o comisie specială de concurs într-un proces care a durat câteva luni, potrivit unui comunicat al parlamentului ucrainean.

„A mai rămas un singur pas înainte de numirea lui. Această decizie trebuie să fie semnată de procurorul general”, mai precizează Rada Supremă a Ucrainei.

Klimenko a lucrat în trecut pentru biroul naţional anticorupţie, un alt organism de stat care luptă împotriva corupţiei.

Progresul în lupta împotriva corupţiei, inclusiv numirea unui procuror în această funcţie, este unul dintre angajamentele pe termen lung pe care Kievul l-a luat faţă de partenerii săi occidentali.

Fostul şef al parchetului anticorupţie a demisionat în urmă cu aproape doi ani.

Nu este încă clar cât de repede va putea Ucraina să finalizeze procesul, deoarece preşedintele Volodimir Zelenski l-a suspendat din funcție pe procurorul general, Irina Venediktova.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro