Sari direct la conținut

Ucraina: Ruşii au lovit un hotel din Kramatorsk: Doi jurnaliști Reuters răniți, unul dispărut

HotNews.ro
Zeci de persoane au fost rănite în urma atacului rusesc asupra unui restaurant din Kramatorsk, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Kramatorsk, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Doi jurnaliști au fost răniți și un al treilea a dispărut sub dărâmături în urma unei lovituri rusești asupra unui hotel din Kramatorsk, în estul Ucrainei, sâmbătă seara, au anunțat autoritățile regionale, citate de AFP.

„Cele trei victime sunt jurnaliști, cetățeni ai Ucrainei, Statelor Unite și Regatului Unit”, a scris șeful regiunii Donețk, Vadim Filachkine, pe Telegram, adăugând că operațiunile de salvare sunt în curs.

Un membru al echipei Reuters care acoperă războiul din Ucraina a fost dat dispărut, iar alte două persoane au fost spitalizate în urma unei lovituri asupra hotelului din Kramatorsk, a precizat agenția de presă.

Aceasta a spus într-un comunicat că hotelul Sapphire, unde era cazată o echipă Reuters formată din șase persoane, a fost lovit sâmbătă.

„Unul dintre colegii noștri este de negăsit, în timp ce alți doi au fost duși la spital pentru tratament”, a transmis agenția.

„Alți trei colegi au fost găsiți. Căutăm urgent mai multe informații, colaborăm cu autoritățile din Kramatorsk și ne sprijinim colegii și familiile acestora”, a adăugat agenția.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare de declarații.

Biroul Procurorului General al Ucrainei a anunțat pe Telegram că a deschis o „anchetă preliminară” privind lovitura, care, potrivit acestuia, a avut loc sâmbătă la ora locală 22:35.

„Trupele ruse au lovit orașul Kramatorsk, probabil cu o rachetă Iskander-M”, a transmis procuratura.

INTERVIURILE HotNews.ro