Sari direct la conținut

UDMR, deschisă la oferta lui Grindeanu privind o guvernare cu PSD. Tanczos: „Uniunea vrea în Executiv, este în firea oricărei formațiuni politice”

HotNews.ro
Tanczos Barna, Foto: Agerpres
Tanczos Barna, Foto: Agerpres

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat, marţi, referindu-se la o posibilă guvernare PSD-UDMR, că Uniunea vrea în Executiv, informează News.ro. Afirmația lui Tanczos vine la o zi după ce Sorin Grindeanu a evocat posibilitatea unei guvernări PSD-UDMR după alegerile parlamentare.

Tanczos Barna a fost întrebat în emisiunea România Politică de la Prima News despre declaraţiile ministrului Sorin Grindeanu privind o posibilă guvernare PSD-UDMR şi dacă consideră că este posibil ca UDMR să dea premierul în această guvernare, așa cum a invocat chiar Grindeanu..

„Cred că este un semn bun, că nu este pentru prima dată când se discută această ipoteză. Prima dată s-a discutat la rocadă. De fapt a rămas o rocadă în doi. Atunci, s-a discutat zile întregi despre o posibilă rocadă în trei dar nu s-a putut, nu s-a vrut”, a arătat senatorul UDMR.

Tanczos Barna a explicat că spiritul Constituţiei este ca partidul care ia cele mai multe voturi să aibă prima şansă de a oferi premierul. „Cred că ar trebui să rămână o cutumă, o regulă nescrisă”, a completat reprezentantul UDMR.

„Oricine orice spune, că e guvernul meu, că nu e guvernul meu, că este soluţia imorală, că nu este soluţia imorală, aceasta este soluţia în spiritul Constituţiei (…) UDMR vrea în Executiv, că este în firea oricărei formaţiuni politice. Vrem şi avem program de guvernare şi ştim pe fiecare domeniu ce măsuri ar trebui luate în beneficiul cetăţenilor”, a arătat Tanczos Barna.

Marți seară, într-o emisiune la Antena 3, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD, a respins varianta în care social-democrații ar putea guverna împreună cu AUR.

„Exclus. A şi declarat Marcel Ciolacu că nu vom face majorităţi cu AUR. Haideţi să vedem, poate ajunge PSD-UDMR. E puţin, dar e o majoritate. Rămâne să vedem rezultatul (…) Cred că e important să vină şi UDMR în această coaliţie pentru că e nevoie de o coaliţie mai largă în Parlament”, a declarat Sorin Grindeanu.

Când a fost întrebat care va fi partidul care ar da viitorul premier, Grindeanu a spus: „Poate fi și de la UDMR.”

INTERVIURILE HotNews.ro