Sari direct la conținut

UE vrea să reducă de la 25% la 5% proporția fumătorilor până în 2040 VIDEO

HotNews.ro
Ziua Mondiala fara Tutun, Foto: Rompres
Ziua Mondiala fara Tutun, Foto: Rompres

Comisia Europeană intenționează să ia măsuri pentru a reduce ponderea fumătorilor la doar 5% din populația blocului comunitar în următorii 20 de ani. Anunțul a fost făcut cu ocazia Zilei Mondiale a Combaterii Cancerului.

Margaritis Schinas, vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat că se dorește crearea unei ”generații de europeni nefumători”.

„Vrem să reducem ponderea fumătorilor de la 25% la doar 5% până în 2040”, a declarat oficialul de la Bruxelles, citat de Euronews.

„Același obiectiv este valabil și pentru consumul dăunător de alcool, pe care vrem să-l aducem la 10% până în 2025”, a mai precizat acesta.

Comisia a alocat 4 miliarde de euro pentru planul său de combatere a cancerului, ce include îmbunătățirea metodelor de diagnosticare timpurie a bolii și a calității vieții pentru supraviețuitorii maladiei.

Sara Cerdas, vicepreședinte al comisiei PE privind combaterea cancerului, a precizat, pentru Euronews, că mare parte din aceste fonduri trebuie direcționate către cercetare și dezvoltare. „

În 50% din cazurile de cancer, nu știm care sunt factorii de risc suplimenatri. Așa încât trebuie să investim mai mult în cercetare, la nivel european, și în capacitatea noastră de a dezvolta studii epidemiologice cu bătaie pe termen lung, pentru a identifica diferiți factori de risc”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro