Un actor din „Seinfeld” spune că acesta este secretul căsniciei sale de peste 40 de ani

În serialul „Seinfeld” actorul Jason Alexander îl interpretează pe prietenul lui Jerry, un tip nevrotic, dar simpatic, care are un loc de muncă nesigur și eșuează constant în relațiile romantice. În timpul filmărilor, însă, viața personală a lui Alexander decurgea cu totul diferit, relatează CNBC.
Actorul era fericit alături de soția sa, Daena Title, și a rămas așa timp de peste 40 de ani. Cei doi s-au mutat împreună la trei săptămâni după ce s-au cunoscut și s-au căsătorit la scurt timp, în 1982.
Recent, Alexander a vorbit despre secretul longevității căsniciei lor.
„Sunt căsătorit cu o femeie care trăiește un principiu pe care l-am auzit prima dată în [piesa de teatru] Un strugure în soare,” a spus el în cadrul emisiunii Today Show. „Acolo este citat într-un fel, dar ea chiar îl aplică. Sună cam așa: În cea mai proastă zi a mea, ea își amintește de mine când am fost în cea mai bună zi a mea și mă cheamă înapoi”, a explicat actorul în vârstă de 65 de ani.
„Dacă ai un partener care poate face asta, pentru că toți avem zile proaste, nu renunți la acel partener”, a subliniat Alexander, care poate fi văzut în filmul The Electric State, recent lansat pe Netflix.

Actorul din „Seinfeld” și soția sa fac „reparații” la mariajul lor
CNBC notează că ceea ce descrie actorul poate fi considerat o formă a unui concept pe care renumiții psihologi clinicieni John și Julie Gottman îl numesc „reparații”.
Soții Gottman au intervievat peste 3.000 de cupluri și au urmărit unele dintre ele timp de până la 20 de ani. De asemenea, au studiat peste 40.000 de cupluri care erau pe punctul de a începe terapia de cuplu.
În mijlocul unei dispute, a face o reparație înseamnă să iei o pauză, să-ți amintești că tu și partenerul tău sunteți în aceeași echipă și apoi să-i adresezi o întrebare care să-i arate că îl vezi în continuare ca pe o persoană.
Aceasta poate fi ceva atât de simplu precum: „Vrei o cafea?”
„Cuplurile care au reușit cu adevărat în anii următori erau cele care făceau reparații”, a spus Julie Gottman într-un interviu. „Făceau reparații atunci când partenerul lor nu răspundea la o încercare de conexiune. Făceau reparații dacă spuneau ceva greșit, [dacă] le scăpa ceva nepotrivit”, a explicat psihologa.