Sari direct la conținut

Un al treilea pod din regiunea Kursk, distrus de trupele ucrainene. Moscova confirmă lovirea lui cu rachete și artilerie

HotNews.ro
Un al treilea pod din regiunea Kursk, distrus de trupele ucrainene. Moscova confirmă lovirea lui cu rachete și artilerie
Momentul când un pod peste râul Seim este lovit de atacurile ucrainene Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Forțele ucrainene au bombardat podul peste râul Seim din orașul Karizh, a confirmat luni un reprezentant al comitetului de investigații din Rusia, relatează Kyiv Independent și Reuters. Este al treilea pod peste râul Seim pe care îl distrug trupele ucrainene în cele aproape două săptămâni de când au pătruns în regiunea rusă Kursk.

„Pe 18 august, ca urmare a bombardamentelor țintite cu rachete și artilerie împotriva clădirilor rezidențiale și a infrastructurii civile din localitatea Karizh, un al treilea pod peste râul Seim a fost avariat”, a declarat un reprezentant al Comitetului de Investigație al Rusiei.

Declarația video a reprezentantului a fost postată pe canalul Telegram al lui Vladimir Soloviov, prezentator la televiziunea de stat rusă și unul din cei mai vehemenți susținători ai Rusiei.

Forțele ruse se luptă cu trupele ucrainene în regiunea Kursk din 6 august, când mii de soldați ai Kievului au pătruns prin frontiera de vest a Rusiei și a provocat o mare umilință armatei ruse.

Anterior, ministerul rus de Externe a declarat vineri că Ucraina a folosit rachete occidentale, probabil HIMARS de producție americană, pentru a distruge un pod peste râul Seim în districtul Glushkovo.

Într-o declarație video separată postată duminică pe canalul Telegram al lui Soloviov, un reprezentant al anchetatorilor ruși a declarat că un al doilea pod peste râul Seim, în apropierea satului Zvannoe din regiunea Kursk, folosit pentru evacuarea civililor, a fost „deteriorat” de HIMARS de fabricație americană.

Comandantul forțelor aeriene ucrainene a susținut duminică că forțele aeriene ucrainene au distrus acest al doilea pod, limitând astfel capacitatea de aprovizionare a unui grup rus care se opune avansului ucrainean.

Analiștii militari susțin că în zona de ofensivă a armatei ucrainene există trei poduri prin care Rusia își aprovizionează forțele.

Iuri Podoliaka, un influent blogger militar pro-rus de origine ucraineană, a declarat duminică că Ucraina va încerca probabil să preia controlul în zilele următoare asupra unui alt pod strategic, peste râul Psiol.

INTERVIURILE HotNews.ro