Sari direct la conținut

Un azil care funcţiona fără licenţă în Sectorul 5 din Bucureşti a fost închis / Peste 50 de bătrâni găsiţi într-un spaţiu al centrului, alţi 24 la altă adresă

HotNews.ro
Poliția criminalistică, Foto: Cateyeperspective | Dreamstime.com
Poliția criminalistică, Foto: Cateyeperspective | Dreamstime.com

Un azil pentru vârstnici aparţinând unei asociaţii, care funcţiona fără a avea licenţă, în Sectorul 5 din Bucureşti, a fost închis de autorităţi până la remedierea deficienţelor, în urma unor controale. Acolo au fost găsiţi peste 50 de bătrâni, alţi 24 fiind mutaţi, pentru a se evita controlul, la o altă adresă, unde de asemenea nu exista autorizaţie. Cincisprezece dintre ei vor fi duşi la Spitalul Colţea, mulţi fiind preluaţi de rude.

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Sectia 18 Poliţie, împreună cu reprezentanţi APIS, ANPC, DSP şi reprezentanţi ai Prefecturii Municipiului Bucureşti, în urma efectuării unor activităţi de control, au stabilit faptul că un azil de bătrâni din Sectorul 5 ar funcţiona fără avizele şi autorizaţiile conforme. De asemenea, s-a stabilit că o parte din persoanele din respectivul azil au fost relocate la o altă adresă din Sectorul 5, care de asemenea nu deţine autorizaţie de funcţionare sau aprobări prealabile, pentru a fi evitat controlul autorităţilor competente”, a transmis sâmbătă Poliţia Capitalei, citată de News.ro.

15 dintre bătrâni vor fi duși la spital

Conform sursei citate, toţi vârstnicii sunt evaluaţi din punct de vedere medical, urmând a fi relocaţi sau duşi la unităţi medicale.

Cercetările în acest caz continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Azilul respectiv, al Asociaţiei „Acasă la Bunicii Mei”, se află pe Pieptanari 66A, Sector 5, fiind închis până la remediere. În spaţiul de pe Pieptănari se aflau 53 de beneficiari, iar în celălalt 24.

Cincisprezece dintre ei vor fi duşi la Spitalul Colţea, iar mulţi dintre ei sunt preluaţi de aparţinători.

__________

(Foto articol © Cateyeperspective | Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro