Sari direct la conținut

Un bărbat care a încercat să intre cu un cuțit pe stadionul unde papa Francisc oficia o slujbă a fost arestat de poliția cipriotă

HotNews.ro
Papa Francisc se afla in vizita in Cipru, Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia
Papa Francisc se afla in vizita in Cipru, Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Poliţia cipriotă a arestat vineri un bărbat aflat în posesia unui cuţit şi care încerca să pătrundă pe stadionul din Nicosia unde papa Francisc oficia o slujbă, a informat un responsabil al poliţiei locale, transmit Reuters și Agerpres.

„În timpul unei percheziţii la intrarea pe (stadionul) GSP, a fost arestat un cetăţean străin în vârstă de 43 de ani, care avea asupra sa un cuţit”, a declarat oficialul de poliţie. Deocamdată nu sunt disponibile alte detalii.

Papa Francisc se află într-o vizită de trei zile în Cipru.

Președintele cipriot Nicos Anastasiades a anunțat joi că suveranul pontif intenționează să aducă înapoi în Italia 50 de migranți cu reședința în Cipru.

Papa Francisc a făcut apel la „unitate”, precum și la „depășirea diviziunilor”, într-un moment în care insula mediteraneană membră a Uniunii Europene se confruntă cu o criză migratorie majoră.

„Pentru a construi un viitor demn de Om, trebuie să lucrăm împreună, să depășim diviziunile, să dărâmăm zidurile și să cultivăm visul unității”, a spus suveranul pontif într-o catedrală din Nicosia.

„Trebuie să primim și să integrăm, să mergem împreună”, a adăugat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro