Sari direct la conținut

Un bărbat declarat în moarte cerebrală s-a trezit chiar în timpul recoltării organelor sale pentru donare, în Kentucky, SUA

HotNews.ro
Un bărbat declarat în moarte cerebrală s-a trezit chiar în timpul recoltării organelor sale pentru donare, în Kentucky, SUA
Foto: Dreamstime

Un bărbat din statul american Kentucky care a intrat în stop cardiac și a fost declarat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce chirurgii erau în mijlocul recoltării de organe pentru donare, a declarat presei locale familia sa. Cazul bărbatului, petrecut în 2021, este acum investigat de oficiali ai guvernului federal și de stat, transmite The Guardian.

Oficialii din cadrul sistemului de prelevare de organe din SUA insistă că există măsuri de protecție pentru a preveni astfel de episoade, deși familia lui Hoover a declarat joi presei că experiența lor evidențiază necesitatea unei reforme.

Cum s-a petrecut totul

Sora lui Anthony Thomas „TJ” Hoover II a povestit cum fratele său a fost dus la spitalul Baptist Health din Richmond, Kentucky, în octombrie 2021, din cauza unei supradoze de droguri.

Medicii le-au spus rudelor că Hoover nu avea reflexe sau activitate cerebrală și, în cele din urmă, au decis să îl scoată de la aparate, a relatat postul de știri din Kentucky WKYT.

Medicii de la Baptist au informat apoi familia că Hoover și-a dat acordul ca organele sale să fie donate în cazul morții sale.

Pentru a-i onora dorința, spitalul a testat care dintre organele sale ar fi viabile pentru donare, iar unitatea chiar a organizat o ceremonie în onoarea sa.

Sora bărbatului a spus că a observat că ochii lui Hoover se deschideau și păreau să urmărească mișcările celor din încăpere, potrivit WKYT.

„Ni s-a spus că sunt doar reflexe, că e normal”, a spus Donna Rhorer. „Cine suntem noi să punem la îndoială sistemul medical?”, a mai spus aceasta.

La aproximativ o oră după ce Hoover a fost adus în sala de operație pentru ca organele sale să fie prelevate, un medic a ieșit și a explicat că Hoover „nu era pregătit”.

„Se trezise”, a spus Rhorer.

Rhorer își amintește că a primit instrucțiuni să își aducă fratele acasă, însă susține că medicii i-au spus că, probabil, nu va mai trăi mult.

După cum a declarat ea pentru WKYT, ea a avut grijă de Hoover o perioadă îndelungată, iar acesta a mai trăit alți trei ani.

WKYT a raportat că Rhorer a aflat detaliile complete ale operației fratelui ei abia în ianuarie. Atunci, un fost angajat al Kentucky Organ Donor Affiliates (Koda) a contactat-o înainte de a trimite o scrisoare unui comitet al Congresului care, în septembrie, a organizat o audiere care a analizat activitatea organizațiilor de prelevare de organe.

Autoarea scrisorii a declarat că l-a văzut pe Hoover începând să se „zbată” pe masa de operație, precum și să înceapă să „plângă vizibil”.

În replică la relatările transmise de Rhorer către WKYT, spitalul Baptist Health a declarat într-un comunicat că siguranța pacienților a fost „cea mai mare prioritate”.

„Lucrăm îndeaproape cu pacienții noștri și cu familiile acestora pentru a ne asigura că dorințele pacienților noștri privind donarea de organe sunt respectate”, se arată în declarația spitalului.

Foto: Dreamstime

INTERVIURILE HotNews.ro