Sari direct la conținut

Un bloc de 9 etaje de pe strada Boteanu, consolidat de Primăria București

HotNews.ro
Clădire cu risc seismic, Foto: Agerpres
Clădire cu risc seismic, Foto: Agerpres

Un bloc de 9 etaje de pe strada Boteanu 3A-3B, înscris pe lista monumentelor istorice, va fi consolidat de Primăria Capitalei, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. Șantierul a fost deschis recent, iar valoarea lucrărilor este de 55,3 milioane lei, din care 36.5 milioane lei fonduri din PNRR.

„Am deschis încă un șantier pentru o clădire rezidențială care trebuie consolidată. Imobilul are 9 etaje și 90 de apartamente. Este vorba despre monumentul istoric din strada Boteanu 3A-3B”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Municipalitatea are în prezent deschise cinci șantiere pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, iar lucrările sunt în grafic, spune edilul.

Este vorba despre blocurile din str. Baltagului nr. 17, Blănari nr. 14, Bărăției 50, Hanul Solacolu – Calea Moșilor nr.134-134A și clădirea din strada Boteanu 3A – 3B.

„La Hanul Solacolu, ne-am propus ca până în luna noiembrie să finalizăm lucrările de punere în siguranță de la strada principală, astfel încât să eliberăm linia tramvaiului 21 care în prezent circulă cu macaz. Până la finalul anului, deschidem alte 7 șantiere de consolidări pentru imobile la care suntem în stadiu avansat cu documentele. Pentru alte 7 clădiri începute în mandatul trecut, suntem la stadiul discuțiilor cu fosta Companie Municipală de Consolidări pentru preluarea documentelor”, a explicat Nicușor Dan.

În ultimii trei ani, Primăria Capitalei a finalizat lucrările la un singur imobil cu risc seismic, care era aproape gata încă din 2020. Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic are deschise doar trei șantiere pentru consolidare, deși 390 de clădiri sunt încadrate în clasa I de risc seismic și 460 de clădiri în clasa II de risc seismic. De 30 de ani, lucrurile se mișcă la fel de greu, ritmul de consolidare fiind 1 imobil pe an.

Citește și:

INTERVIURILE HotNews.ro