Sari direct la conținut

Un candidat al extremei-drepte franceze, insultat și atacat cu apă și făină de persoane mascate / Marine Le Pen acuză „milițiile de extremă-stânga”

HotNews.ro
politie Franta, Foto: Nicolas Guyonnet / AFP / Profimedia
politie Franta, Foto: Nicolas Guyonnet / AFP / Profimedia

Hervé Breuil, în vârstă de 70 de ani, de la Adunarea Națională, a fost spitalizat după ce a fost agresat în timp ce împărțea pliante în centrul Franței înainte de alegerile anticipate, relatează The Guardian. În timp ce în acest caz s-a lansat o anchetă, Marine Le Pen a acuzat „milițiile de extremă-stânga” și pe „susținătorii Noului Front Popular”că l-au „atacat în mod laș” pe candidatul RN, potrivit AFP.

Poliția a declarat că Hervé Breuil, un candidat al partidului Adunarea Naționale (RN), al lui Marine Le Pen, a fost agresat în timp ce distribuia pliante joi dimineață împreună cu alte patru persoane în orașul industrial Saint Étienne, în centrul Franței.

În timp ce o anchetă a fost deschisă pentru a clarifica ceea ce s-a întâmplat, presa locală a citat martori din RN care au spus că atacatorii l-au insultat și l-au împins pe candidatul Breuil.

Potrivit procurorilor, Breuil a fost de asemenea stropit cu apă și faină. 

Hervé Breuil a susţinut că a fost „atacat” de „un grup de indivizi mascaţi”.

Potrivit unui activist care l-a însoțit, presupușii atacatori erau „patru (…) îmbrăcați toți în negru” și ar fi acționat în cadrul „un atac coordonat”.

Din cauză că Breuil are un stimulator cardiac, el a fost dus de urgență la spital, pentru examinări medicale. 

„O campanie electorală într-o democrație nu poate admite această dezlănțuire a ultraviolenței din partea unei extreme stângi gata să facă orice pentru a semăna haos”, a reacționat Le Pen pe X, joi seară, acuzând „milițiile de extramă-stânga” pentru atac.

Andrée Taurinya, deputatul Franța Nesupusă (LFI – stânga radicală) din circumscripție, care s-a adunat cu Partidul Socialist (PS), Verzii și Comuniștii pentru a forma Noul Front Popular, a scris pe aceeași rețea de socializare: „La Franța Nesupusă, interzicem violența fizică în politică Nu vom ataca niciodată un candidat.

Reamintim că președintele francez Emmanuel Macron a cerut pe 9 iunie organizarea de alegeri parlamentare anticipate, după ce tabăra sa a pierdut în fața partidului de extremă dreapta Adunarea Națională la o diferență uriașă la alegerile europarlamentare. 

INTERVIURILE HotNews.ro